Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Γιώργος Τσιμτσιρίδης: Με αφορμή ενός επωνύμου σχόλιου σε ιστότοπο...


 








Με αφορμή ενός επωνύμου σχόλιου σε ιστότοπο, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι αυτοί που ήρθαν στην Ελλάδα, από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, το 1922
"ήταν έποικοι από την Ασία..."
Το ανθρώπινο δράμα των προσφύγων μπορεί να γεννά αυθόρμητα αισθήματα συμπόνιας, κάποιες ωστόσο ρατσιστικές φωνές δεν διστάζουν να το αναγορεύσουν ακόμη και «τεκμήριο» της κοινωνικής «επικινδυνότητάς» τους.

Οι πρόσφυγες του ’22 δεν μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση σ’ αυτό τον κανόνα, όπως διαπιστώνουμε από το μυθιστόρημα «Λεηλασία μιας ζωής» του Μεσολογγίτη εκπαιδευτικού Αντώνη Τραυλαντώνη, που κυκλοφόρησε το 1935:

«Για όσους δεν είδαν τον ελληνικό κατακλυσμό του 1922, κάθε περιγραφή είναι περιττή. [...] Ας φαντασθούν ένα μεγάλο καράβι, παραφορτωμένο με επιβάτες, που πνίγεται μεσοπέλαγα, χωρίς βοήθεια, και σκορπίζεται στη θάλασσα, σκοινιά-μαδέρια.

Πλήρωμα και επιβάτες πέφτουν στη θάλασσα. Με τα μάτια πεταμένα έξω, με κινήσεις σπασμωδικές, με φωνές, με θρήνους, με μουγκρητά, κυνηγούν ένα μεγάλο μαδέρι που πέρασε πλέοντας πλάγι τους.

Ολοι θέλουν να κολλήσουν επάνω όσο μπορούν σφιχτότερα με την τελευταία ελπίδα για τη ζωή, και ο καθένας, με τα χέρια, με τα πόδια, με τα δόντια, με το κεφάλι, αγωνίζεται να σπρώξη τον άλλον, να τον θυσιάση, ο δούλος τον αφέντη, ο φίλος το φίλο, ο αδερφός τον αδερφό, ο εραστής την ερωμένη του, το παιδί τον πατέρα του, η μάνα το παιδί της, για να γλυτώση τη ζωή του αυτός.

Γιατί όλα τα ανθρώπινα ένστικτα, όλα τα διδάγματα του πολιτισμού, της θρησκείας, της αρετής, όλα έχουν σβυστή με μιας από μια πνοή παντοδύναμη, από το αδάμαστο, το άγριο, το σκληρό και ανήλεο ένστικτο της αυτοσυντηρήσεως.

Ας φαντασθούν ακόμα σκυλιά, πλήθος σκυλιά ριγμένα σ’ ένα ξεροπήγαδο. Με λύσσα, με ουρλιάσματα, με δόντια και με νύχια, το καθένα αγωνίζεται για να σπαράξη το άλλο, για να ζήση αυτό, να παρατείνη λίγες ώρες την άθλια ζωή του, με τις σάρκες του συντρόφου του, του αδερφού του.

Τέτοια απάνω κάτω στυγερή εικόνα παρουσιάζονταν στον ταξιδιώτη από το λιμάνι ώς την Ομόνοια, και σ’ όλες τις πλατείες, τα πεζοδρόμια, τους δρόμους, τα στενά, και πέρα, έξω από την πολιτεία, από τα πόδια του Υμηττού έως τα πόδια του Αιγάλεω».

Γιώργος Τσιμτσιρίδης

Το σχόλιο του Τρ. Πασόη

 trajanos pasois4 Ιουλίου 2018 - 7:10 μ.μ.

Οι Μακεδόνες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια είναι αξιολύπητοι γλύφτες, που ξέρουν τη τράβηξαν όσοι ομογενείς τους δεν πειθάρχησαν στο ρατσιστικό κράτος των Αθηνών. Απαρνούνται τους πραγματικούς ομογενείς τους και εκφράζουν την δουλοπρέπεια τους στους εποίκους από την Ασία. Αυτή η απόλυτη ξεφτίλα δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται αξιοπρέπεια και ελευθερία, αλλά εμετική δουλοπρέπεια. Οι Καυκάσιοι που ηγούνται αυτών των εδηλώσεων παίζουν τον ρόλο για τον οποίο τους εγκατέστησαν στη Μακεδονία και ασφαλώς γελάνε κρυφά με τους Μακεδόνες που σέρνονται πίσω τους. Κανένας Μακεδόνας δεν έφυγε από τον τόπο του οικειοθελώς, αλλά για να σώσει την ζωή του ή για για να απαλλαγεί από την πολιτική και οικονομική καταπίεση. Όσοι δεν έχουν κότσια να τους θεωρούν ομογενείς τους, είναι αξιοπρεπέστερο τουλάχιστον να σωπαίνουν.

16 σχόλια:

  1. κ. Τσιμτσιρίδη γιατί μας περιγράφεις τα δεινά που πράγματι υπέστησαν οι ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους? Μήπως θεωρείς ότι έχουν κάποια ευθύνη οι ντόπιοι Μακεδόνες? Απόλυτοι υπεύθυνοι είναι οι Οθωμανοί και η Ελλάδα, είτε ως εκδίκηση είτε ως πολιτική συμφωνία. Στον τόπο που σας φέρανε, όμως, βάσει συστηματικής πολιτικής, βρήκατε ένα λαό που τράβηξε τα πάνδεινα από το ελλαδικό καθεστώς. Όχι μόνο δεν δείξατε κάποια ευαισθησία, αλλά ήσασταν και επικροτητές της ρατσιστικής πολιτικής της Ελλάδας. Τα σωματεία σας εκφράσανε την αντίθεσή τους στον επαναπατρισμό των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων, ήσασταν εχθρικοί προς την γλώσσα των ντόπιων και σήμερα επιτίθεστε σε όσους στα γλέντια του βάζουν Μακεδονικά τραγούδια. Οι οικονομικές αδικίες κατά των ντόπιων τους κατάντησαν φτωχούς συγγενείς των προσφύγων με τους οποίους συστηματικά εποίκησε την Μακεδονία το καθεστώς των Αθηνών. Όσο για το Ασία ή τον Καύκασο, που αναφέρω, ντρέπεστε που η καταγωγή σας είναι από εκεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΣΑΣ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ.Κ.ΠΑΣΟΗ ΑΝ. ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΑΣ.ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΙ ΕΓΩ ΩΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ.ΟΥΔΕΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΕΦΥΓΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑς ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ.ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙΤΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ .ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.ΚΑΤ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι πολλα τα λεφτα απο το τοροντο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΡΑΙΑΝΕ ΠΑΣΟΗ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΓΧΕΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΗ ΣΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΟΥ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ. ΕΣΥ ΤΙ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ? ΕΛΛΗΝΑΣ Η ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ? ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΠΑΝΣΛΑΒΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ? Η ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΞΙΣΤΟΡΕΙΣ ? ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ. ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΕΙΣΑΙ , ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ , ΟΠΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ , ΟΠΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΥΠΡΙΟΣ. ΜΗΝ ΣΥΓΧΕΕΙΣ ΟΣΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΛΑΒΟΙ 'Η ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΕΣΥ. ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΠΕΝΙΧΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΗΓΕΝΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ , ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΛΑΒΟΦΩΝΟΙ , ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΒΑΛΛΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΤΖΟΒΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ , ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ , ΣΑ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ.Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ : ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ , ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ , ΟΙ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ , ΟΙ ΚΟΝΙΑΛΙΔΕΣ , ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΑΓΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΕΣ , ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΕΣ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ .ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΣΟΗ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΓΥΦΤΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΚΑΜΙΤΑΤΖΗΣ ΓΑΜΩ ΤΑ ΓΥΦΤΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΟΙ ΚΟΜΙΤΑΤΖΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΥΦΤΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ
    Ο ΔΙΑΟΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΣΙΣ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - Εποικισμούς γίνεται σε ξένα εδάφη, πάντα.
    http://mikrasiatis.gr/i-agrotiki-apokatastasi-ton-prosfygon-sto-nomo-kavalos-1922-1926/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΡΑΓΙΟ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΕΣΥ ΤΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΧΕΙΣ;
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΤΟ ΙΔΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;
    ΤΟ ΙΔΙΩΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΓΛΩΣΣΑ DEN EINAI ΜΙΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥ ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΣΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΓΑΜΗΣΕΤΟΝ ΤΟΝ ΓΥΦΤΟΒΟΥΛΓΑΡΟ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΣΙΜΤΣΟ ΑΝΤΕ ΣΤΗ ΜΑΝΑΣ ΓΛΥΦΤΗ,ΟΠΟΥ ΜΥΡΙΖΕΣΑΙ ΒΟΛΕΜΑ ΣΕΡΝΕΣΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OTAN ΦΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΞΕΣΚΑΤΩΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗ...........ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

      Διαγραφή
    2. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑ ΒΑΝΑΥΣΑ,ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ !!! ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ....

      Διαγραφή
    3. 9.09 π.μ καλα τα λες,χαχαα τσιμτσο καλα στα χωσε.ουυυ ρεεε ουυυυ

      Διαγραφή
  10. Το επίπεδο των σχολίων δείχνει και το επίπεδο αυτών που μας πολεμάνε. Δεν μπορούν να ανεχθούν την άλλη άποψη Κάθε συζήτηση μαζί τους είναι ανώφελη. Ευτυχώς που αυτά τα ζητήματα προστατεύονται από διεθνείς οργανισμούς, αλλιώς θα ξαναβλέπαμε το αληθινό πρόσωπο του "Ελληνισμού"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ......ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ..............

      Διαγραφή
    2. ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΤΟΝ "ΒΛΑΚΑ" ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙΣ.
      ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ:
      Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΣΟΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟΣ, ΜΕΤΡΑΝΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΥΠΟΘΕΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΑ" ΥΠΟΘΕΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ (ΛΕΓΕ ΣΟΡΟΣ). ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ Ή Ο ΚΑΘΕ ΝΤΟΠΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ Ή Ο ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ Ή ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΓΕΙΤΩΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ (ΑΛΒΑΝΙΑ, ΣΚΟΠΙΑ ΚΛΠ ΠΡΟΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ) ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΣΥΧΑ ΤΑ ΝΟΤΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΓΕΙΤΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1914-18, 1940-45, ΕΜΦΥΛΙΟΣ, ΚΟΡΕΑ, ΚΥΠΡΟΣ ΚΛΠ ΚΛΠ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ...ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΚΕ ....ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ.
      ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
      ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΛΩΝΕΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ (ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ)

      Διαγραφή
  11. ΕΝΩΩ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΩΛΟΝΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)