Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Προτάσεις προς το Λουτράκι



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ .WWW.NEATOYMPAS.GR anestis_anastasiadis@yahoo.gr 2310905164 Θεσσαλονίκη.

Προς την  πρόεδρο ενοικιαζομένων  δωματίων  στα λουτρά Λουτρακίου του δήμου Αλμωπίας κυρία Μαρία Πασόη
   Θέμα  προτάσεις σχετικά με τους στόχους του συλλόγου
1ον  Τα Λουτρά  POZAR  σήμερα είναι καταξιωμένα σαν η Μέκκα των ελληνικών λουτροπόλεων και για να συνεχίζουν να είναι θα πρέπει Λουτρά –σύλλογος ενοικιαζομένων  –και ξενοδόχων  να έχουν μια άρτια συνεργασία για το καλό και των τριών παραγόντων, με παρόντα πάντα τον δήμο που είναι το αφεντικό της λουτρόπολης αν και η δική μας πρόταση ήταν να συμμετέχουν και όλοι οι παράγοντες της περιοχής με ένα μερίδιο στο κεφαλαίου που σήμερα είναι τα  λουτρά Λουτρακίου.
2ον Τα λουτρά δεν δέχονται μόνο πελάτες έλληνες αλλά και ξένους τουρίστες κυρίως ευρωπαίους, Ρώσους και Βαλκάνιους με αποτέλεσμα το προσωπικό του κάθε ενοικιαζόμενου  θα πρέπει να έχει και την ανάλογη μόρφωση και στην ελληνική γλώσσας αλλά κυρίως οπωσδήποτε μια ξένη γλώσσα όπως π.χ. την αγγλική θα έλεγα και την ρωσική.
3ον Άρα ο σύλλογος με την συνεργασία και των ξενοδόχων και της λουτρόπολης θα πρέπει να συνεργαστεί με την ομοσπονδία δάσκαλων και καθηγητών της περιοχής και αν μπορούν σε πρώτη φάση να δημιουργήσουν ένα τμήμα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας τις ώρες που μπορούν συνήθως τις απογευματινές για δωρεάν σε μέλη του συλλόγου η και εργαζόμενους σε διάφορες δουλειές της περιοχής που  συνδέονται με τον Ιαματικό Τουρισμό όπως π.χ. Ρεστοράν κλπ

4ον Το προεδρείο του συλλόγου θα πρέπει να βάλει τάξη στα μελή της και τις προδιαγραφές για την σωστή λειτουργιά όλων των καταλυμάτων και να επιβλέπει αν τηρούνται  οι στόχοι του συλλόγου κυρίως η συμπεριφορά προς τους πελάτες να μην τους βλέπουμε σαν ευρώ αλλά σαν συνεργάτες για τον πανελλαδικό θεραπευτικό τουρισμό να μείνουν στην χωρά μας και όχι να αναζητούν σε άλλες ευρωπαϊκές η βαλκανικές λουτροπόλεις .
5ον Ο Σύλλογος δεν λέω να είναι υπεύθυνος αλλά θα πρέπει να το επιβάλει με τον αγώνα του ότι η λουτρόπολη θα πρέπει να έχει τον κατάλληλο Ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και όλοι οι πελάτες πριν μπουν για μπάνιο θα πρέπει να τους εξετάζει ο κατάλληλος Γιατρός και το άλλο προσωπικό να είναι απίκο κοντά στον λουόμενο για να μην έχουμε τα γνωστά ότι μετά το μπάνιο κάποιος πέθανε και ψάχνουμε την δικαιολογητικά  που θα είναι ες βάρος του θεραπευτικού μας τουρισμού .
6ον οι εγκαταστάσεις  των λουτρών θα πρέπει να είναι κόσμημα από πάσης πλευράς καθαριότητα λουτρικές εγκαταστάσεις και σωστές επενδύσεις  κυρίως από ευρωπαϊκά προγεύματα .
Τα έσοδα από τα λουτρά θα πρέπει να πέφτουν στις νέες εγκαταστάσεις της λουτρόπολης αλλά και στην ομορφιά από πλευράς έργων στην έδρα των λουτρών που είναι το Λουτράκι .
7ον Η διοίκηση των λουτρών θα πρέπει να είναι από την αγορά  άνθρωποι με  manesman  υψηλών προδιαγραφών και αν είναι  η πρόσφορα του  θετική  να έχουν μια σύμβαση τουλάχιστον για 10 χρόνια με μπόνους στα έσοδα του αν τα λουτρά θα πάνε καλά στην διάρκεια δική του διοίκησης και όχι τοπικούς παράγοντες όπου ο ένας κατηγορεί τον άλλο .
8ον Ο Σύλλογος ενοικιαζομένων επειδή έκτος  από το πρωινό δεν προσφέρει άλλο γεύμα θα πρέπει να αξιολογεί Τα  ρεστοράν  της περιοχής που θα πρέπει να είναι άρτια και δεν θα ξεγελούν τους δικούς σας κυρίως πελάτες διότι μπορεί να πέραση από  εσάς καλά αλλά αν δεν ευχαριστηθεί στο «ρεστοράν «να είστε σίγουροι ότι  δεν θα μας  ξανά έρθει  στα λουτρά.
  θα έλεγα σαν σύλλογος θα πρέπει να έχετε μια λίστα καλών εστιατόρων όπου πάντα ρωτά ο λουόμενος Μαρία που μπορώ να γευματίσω ένα καλό φαγητό και εκεί  ξεκίνα η δική σας ευθύνη δεν μπορείτε να λέτε δεν ξέρω πάνε όπου θέλεις .
8ον Κάθε χρόνο ο σύλλογος σας θα πρέπει σε μια εκδήλωση να δίνει βραβεία καλής προσφοράς  στους επαγγελματίες της περιοχής  και όλοι αυτοί που θα το παίρνουν θα είναι και υπερήφανοι  ότι έκαναν  καλά την δουλειά τους και θα έχουν και αύξηση πελατών .
9ον Εμείς σαν πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας στόχο είχαμε και έχουμε και μακάρι να μπορούσαμε σε όλη την Ελλάδα να έχουμε συλλόγους και όλοι μαζί να παλεύουμε για ένα σωστό ευρωπαϊκό θεραπευτικό τουρισμό  και μάλιστα όλο τον χρόνο, αλλά είναι δύσκολα να το κάνουμε και από πλευράς εξόδων που στα 14 χρόνια της λειτουργιάς μας ποτέ από κανένα δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ εκτός από τις προσφορές των λουτροπόλεων σε κάθε εκδήλωση μας κάνουμε μια λαχειοφόρα αγορά και μας μένουν γύρω στα 400 ευρώ.  
Με αυτό το σκεπτικό εμείς θα είμαστε κοντά σας θα παρακολουθούμε το έργο σας και όλοι την  δουλειά που κάνετε  πάντα σε κάθε συνεδρίαση θα πρέπει να βγαίνει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης για το ότι   αποφασίσατε   θα είναι ότι το καλύτερο ..
10ον Η Συνεδριάσεις   του Δ.Σ. θα πρέπει να είναι τακτικές και όχι ξεχάσαμε να συνεδριάσουμε και μετά από κάθε συνεδρίαση αν τα καταφέρετε θα πηγαίνετε για ένα ποτό η φαγητό σε κάποιο μαγαζί για να βλέπετε την δουλεία αυτών των καταστημάτων και όταν φεύγετε να τους λέτε αν είναι ένταξη η τι παραλήψεις βρήκατε .
11ον Συχνά να επισκέπτεστε την λουτρόπολη και μάλιστα αιφνιδιαστικά για να βλέπετε την δουλειά και στην επόμενη συνεδρίαση θα είναι και το θέμα αν δεν είναι καλό αυτό που είδατε και πάντα θα κάνετε δίκες σας προτάσεις για κάτι καλύτερο.
Πολλά σας έβαλα αλλά δεν ξέρω τι λέει το καταστατικό σας και ποιος στόχους έχει, κοντά στους στόχους βάλτε και τους στόχους  του πρόεδρου Ανέστη Αναστασιάδη που εδώ και 30 χρόνια αγωνίζεται  για την ανάπτυξη αυτού του πλούτου της χώρας μας.
 Επίσης χρόνια συνεργαζόμαστε  με τον πρόεδρο σας Μαρία Πασόη που  είμαστε φίλοι μέχρι και ερωτευμένοι πάνω σε αυτά τα θέματα .Αγωνίστηκα να περάσουν από την πρώτη μέρα τα λουτρά από τον ιδιώτη να είναι δικά σας και τώρα είναι δικό σας θέμα να  συνεχίστε.
Αυτές είναι οι πρώτες προτάσεις στην συνέχεια θα έχουμε πολλά να πούμε αρκεί να έχετε όρεξη για την δουλεία που θα κάνετε..  

Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος
Ανέστης Αναστασιάδης   
Θεσσαλονίκη  26.3.2019
Υ.Γ. να γνωρίζετε από πλευράς αρμοδιότητες σχετικά με τις λουτροπόλεις  όλες τις ευθύνες τις έχει το Υπουργείο Τουρισμού να έχετε και καλές σχέσεις με την περιφέρεια όπου όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα τα έχει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

3 σχόλια:

  1. 26/03/2019; Επιστολή από το μέλλον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μου λέτε τώρα; Να μην έχουν στο προσωπικό τους την ανηψιά της θείας της πρώτης ξαδέρφης και να προσλάβουν ξένους; Οι Λουτρακιώτες; Πού ζεις άνθρωπέ μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα μπορουσε ο συλλογος Δωματίων να προσλάβει έναν(δύο) μεταφραστές ο οποίος να εξυπηρετεί εκ περιτροπής.
    Υγ. το Λουτράκι ήταν και είναι πρωτοπόρο δεκαετίες τώρα ανεξαρτήτως των Ιαματικών Λουτρών.Το φαινόμενο τουρισμός στο χωριό ειναι πρόσφατο.Το χωριό έχει προχωρήσει σε πολλά θέματα απο δεκαετίες...όταν άλλοι ακόμα ρωτούσαν τη ώρα θα έχει νερό να ποτίσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)