Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Αθωώνεται ο ΠΑΟΚ!


Πολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες μέρες και ώρες για το νομικό τμήμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την δουλειά που έγινε για την υπόθεση της καταγγελίας του Ολυμπιακού στην ΕΕΑ για την δήθεν πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας, ο ΠΑΟΚ εκπροσωπήθηκε και από καθηγητή πανεπιστημίου, που παρακολούθησε τα τεκταινόμενα και τα όσα έγιναν στην Επιτροπή. Στην “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ γνώριζαν από… νωρίς για την μη νόμιμη σύνθεση της ΕΕΑ και για τα “αυτογκόλ” Αυγενάκη ωστόσο περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουν στις κινήσεις τους.
Στην πραγματικότητα η σύνθεση είτε είναι νόμιμη, είτε θα μπορούσε να γίνει νόμιμη με μια απλή σύμφωνη γνώμη της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, ωστόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού παρέκαμψε αυτή την υποχρεωτική διαδικασία, χωρίς να δηλώσει την αλλαγή στα μέλη της Επιτροπής και πλέον βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση τόσο σε ότι αφορά την θέση του, αλλά και στην τιμωρία που θα… ήθελε να επιβάλλει στον ΠΑΟΚ.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια για πολλούς δικονομικούς λόγους σχετιζόμενους με τη διαδικασία αλλά ΚΑΙ για μη νόμιμη σύνθεση της ΕΕΑ, όπως και για την ακύρωση της εισήγησης.

Στον Δικέφαλο προτίμησαν να δουν που θα το… πάει η επιτροπή και τελικά φάνηκε ότι δικαιώθηκαν όσοι υποστήριζαν πως είναι ένα “όργανο” Αυγενάκη, ωστόσο τόσο ο ίδιος ο υφυπουργός, όσο και οι… φίλοι του έπεσαν μέσα στην παγίδα που έστησαν!
Ο ΠΑΟΚ πλέον μπορεί να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια για την παράνομη σύνθεση της επιτροπής, αφού είναι ξεκάθαρο βάσει νόμου το “λάθος” του Αυγενάκη. Σε οποιοδήποτε διοικητικό δικαστήριο και με τον νόμο στο πλευρό του, ο ΠΑΟΚ θα δικαιωθεί και αυτή η στημένη εισήγηση της ΕΕΑ, θα ακυρωθεί.
Όχι υποβιβασμούς που ήθελαν, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν θα χάσει ούτε… βαθμό από το πρωτάθλημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)