Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021

Μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

 

 

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια από τους φοιτητές ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ παρά την απαγόρευση συναθροίσεων.

Eκατοντάδες φοιτητές συμμετείχαν στο σημερινό συλλαλητήριο παρά την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων που είναι σε ισχύ, καθώς αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια, αλλά και την πρόβλεψη για κατάργηση των «αιωνίων» φοιτητών.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια το μεσημέρι της Πέμπτης όπως ήταν προγραμματισμένο, ενώ εκτός από τους φοιτητές, συμμετείχαν ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικοί.

H ΟΛΜΕ, αντιτίθεται στην θέσπιση κατώτατης βάσης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς, όπως αναφέρει, τίθενται "περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά λαϊκών οικογενειών που σπουδάζουν", ενώ αναφορικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία, τονίζει πως διαμορφώνει ένα καθεστώς καταστολής και αστυνομοκρατίας.

Η ΔΟΕ από την πλευρά της, μιλά για περαιτέρω συρρίκνωση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Αναφέρει πως όλα τα μέτρα προστασίας για τα σχολεία εξαντλήθηκαν στην μάσκα και το παγούρι, ενώ κάνει λόγο για υποβάθμιση του Δημόσιου σχολείου από το υπουργείο Παιδείας και ενίσχυση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, στο κάλεσμά τους, απαιτούν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, αναφέροντας μεταξύ άλλων: Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολών μας. (...) Αντί να δώσει λύσεις, η κυβέρνηση προτιμά να δώσει 30 εκατ. ευρώ για Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας!

Η στόχευση της ίδρυσης αυτού του σώματος είναι η καταστολή της φωνής, της διεκδίκησης και του αγώνα. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από τις πειθαρχικές αλλαγές που προβλέπουν μέχρι και 3 χρόνια φυλάκισης σε φοιτητές που κάνουν Γενικές Συνελεύσεις, κινητοποιήσεις στις σχολές και στα θεσμικά όργανα! (...) Η κυβέρνηση που με ευθύνη της καθυστερεί τις σπουδές μας ένα χρόνο τολμά να μας απειλεί και με διαγραφή. (...) Αυτό που έχουμε ανάγκη δεν είναι οι κάμερες και η αστυνομία, αλλά οι ανοιχτές σχολές και οι υψηλού επιπέδου σπουδές!

Πηγή:ieidiseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21