Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Διαδικτυακή απάτη μέσω messenger στην Πάτρα – Πώς δρουν οι «πειρατές»

Χάκερ

 

Συνήθως, οι χάκερς εμφανίζονται με την δικαιολογία πως «κάτι έπαθε η κάρτα τους» αλλά… «πρέπει να πληρώσουν λογαριασμό που λήγει»

Νέος συναγερμός για διαδικτυακές απάτες σήμανε – αυτή τη φορά στην Πάτρα, μετά την είδηση για τη δράση χάκερ, οι οποίοι καταφέρνουν και εισχωρούν σε λογαριασμούς του messenger φίλων των θυμάτων, προσπαθώντας να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Πώς δρουν οι απατεώνες

Συνήθως, οι χάκερς εμφανίζονται λίγο πριν τα μεσάνυχτα, και με την δικαιολογία πως «κάτι έπαθε η κάρτα τους» αλλά… «πρέπει να πληρώσουν λογαριασμό που λήγει» ζητούν, προσποιούμενοι ένα πρόσωπο, από τους φίλους τους… τα στοιχεία και το pin της δικής τους κάρτας προκειμένου να … ολοκληρώσουν τη συναλλαγή τους για να μην χάσουν την προθεσμία. Στην ουσία, δεν ζητούν απλά «δανεικά», τα προσωπικά στοιχεία της κάρτας του θύματος.

Η συνέχεια είναι γνωστή, η κάρτα θα «αδειάσει» σε κλάσματα δευτερολέπτου. Όπως ανέφερε το flamis.gr, το τελευταίο άτομο που βρέθηκε στο στόχαστρο των επιτηδείων, είναι μια γυναίκα από την Πάτρα, η οποία ωστόσο αντιλήφθηκε το τι συνέβαινε. Οι «πειρατές» είχαν «εισβάλει» στην εφαρμογή messenger της καλύτερής της φίλης, ενώ συνέβη ο εξής διάλογος:

Έπειτα, η γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά με την φίλη της, η οποία προσπαθούσε να καταλάβει… γιατί δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το messenger, χωρίς να έχει ιδέα για το περιστατικό.

Έτσι, απευθύνθηκε αμέσως στην Αστυνομία και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα περαιτέρω. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, δεν μπορεί ακόμη να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή.

Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)