Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Πατούλης-Τζιτζικώστας απορρίπτουν το νομοσχέδιο Γεωργιάδη για τις λαϊκές αγορές

 Επιστολή με την οποία εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις λαϊκές αγορές απέστειλε στον Άδωνη Γεωργιάδη η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας. Την υπογράφουν ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο α' αντιπρόεδρος Γιώργος Πατούλης.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, χαρακτηρίζουν ανεφάρμοστες τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, ειδικά εκείνες που αφορούν σε ζητήματα λειτουργίας των λαϊκών αγορών μέσω των Αναπτυξιακών Οργανισμών των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Αντί αυτών, προτείνουν την ίδρυση αυτοτελούς νομικού προσώπου από την Περιφέρεια για τη διαχείριση των ζητημάτων των λαϊκών αγορών.

Στο νομοσχέδιο, θυμίζουμε, αντιδρούν και οι παραγωγοί και έμποροι που πηγαίνουν στις λαϊκές αγορές. Οι ομοσπονδίες τους (οκτώ στο σύνολο) που συμμετέχουν στη Γενική Συνομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματιών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο θα φέρει «διάλυση και μαρασμό των λαϊκών αγορών». Υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι ευνοεί τη μετατροπή των αδειών παραγωγού σε άδειες πωλητή εκτοπίζοντας τους αγρότες-καλλιεργητές και μετατρέποντας τις λαϊκές αγορές σε αμιγώς εμπορικές.

Επίσης, διαφωνούν με την υποχρεωτική καταγραφή της ακριβούς ποσότητας, του είδους και της τιμής των εμπορευμάτων κάθε πρωί, πριν από τις 08.00, στην πλατφόρμα e-katanalotis στα πρότυπα των μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ με τζίρο πάνω από 90 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)