Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Σάκης Αρναούτογλου: Δυνατοί νοτιάδες με βροχές τις επόμενες μέρες(video)

Σάκης Αρναούτογλου: Δυνατοί νοτιάδες με βροχές στις δυτικές περιοχές της Ελλάδας

Δυνατοί νοτιάδες με βροχές στις δυτικές περιοχές της Ελλάδας το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από το πρωί της Πέμπτης και από την Πίνδο μέχρι και τα ορεινά της Πελοποννήσου και δυτικότερα θα υπάρχουν αρκετά σύννεφα που θα δίνουν τοπικά φαινόμενα κυρίως στα πιο δυτικά κομμάτια.

Πιο ΒΔ τα σύννεφα θα είναι πιο πυκνά στην Ήπεριο και στα δυτικά της Θεσσαλίας θα έχουμε περισσότερες μπόρες, ενώ μικρή συννεφιά θα έχουμε στη δυτική Μακεδονία.

Σε περιοχές όπως ΒΒΔ Αιγαίο έως και την αν. Στερεά και την αν. Πελοπόννησο θα έχουμε λιακάδα. Στο Αιγαίο από την Λέσβο έως και το Καστελόριζο θα υπάρχουν συννεφιές με κάποιες τοπικές βροχές στα δυτικά της Κρήτης.

Από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες στο δυτικό κομμάτι της Ελλάδας μέχρι και τα δυτικά της Πελοποννήσου. Στο Αιγαίο λίγο περισσότερη συννεφιά με κάποες λίγες μπόρες ενωτ το βράδυ θα κυλήσει με άστατο καιρό στα δυτικά τμήματα.

Οι νοτιάδες και συγκεκριμένα οι ΝΔ άνεμοι θα φτάσουν ακόμη και τα 7 μποφόρ τοπικά, ενώ στην Αττική από το πρωί θα έχουμε ηλιοφάνεια και το βράδυ ίσως έχουμε κάποιες ψιχάλες. Η θερμοκρασία στους 7 το πρωί και στους 17 το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη αρκετή ηλιοφάνεια με χαμηλή νέφωση με την θερμοκρασία από 2 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Την Παρασκευή θα έχουμε «παρέλαση» χαμηλών βαρομετρικών. Μέχρι το μεσημέρι άστατος καιρός στη Δυτική Ελλάδα αλλά και σε Κυκλάδες και από τη Θράκη έως και τα δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα δεν θα έχουμε φαινόμενα όμως όσο θα βραδιάζει θα έχουμε περισσότερες βροχές ακόμη και στην Αττική.

Το πρωί του Σαββάτου η δυτική και κεντρική Μακεδονία θα έχουν σύννεφα χωρίς φαινόμενα και στην υπόλοιπη Ελλάδα θα έχουμε διάσπαρτες βροχές και μπόρες που το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια τμήματα.

Την Κυριακή ο καιρός θα ξεκινήσει αρκετά καλά, αλλά στα δυτικά θα έχουμε και πάλι μπόρες και μετά το μεσημέρι στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Από τη Δευτέρα θα έχουμε νέα μεταβολή του καιρού.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)