Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Σάκης Αρναούτογλου: Ο καιρός στην περιοχή μας το Σάββατο 19/3 και την Κυριακή 20/3 (video)

 

 Το Σάββατο συννεφιά με τοπικές βροχές ή χιονοπτώσεις, προς το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει ανοίγματα. Το βράδυ συννεφιές και πιθανόν μπόρες χιονιού. Άνεμοι βόρειοι και κρύο.

Την Κυριακή θα έχει κρύο χωρίς φαινόμενα


Άκρως χειμωνιάτικος θα παραμείνει ο καιρός τις επόμενες μέρες με τον Σάκη Αρναούτογλου να σημειώνει ότι οι ισχυροί βοριάδες θα φτάσουν έως και τα 11 μποφόρ.

Συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στη Στερεά και τοπικά στη δυτική Μακεδονία θα υπάρχει συννεφιά με χιονοπτώσεις.

Στα δυτικά θα έχουμε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας όπως και στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ στη δυτική Κρήτη θα βρέξει για λίγο και τοπικά.

Από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε κατά τόπους και κατά διαστήματα συννεφιές στη Στερεά, στην Εύβοια και στην Ανατολική Πελοπόννησο που ίσως δώσουν στα ορεινά μπόρες χιονόπτωσης.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε επίσης αυξημένα σύννεφα χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, όμως από το βράδυ και από τα ΒΑ της χώρας θα έχουμε μπόρες χιονιού και αργά τη νύχτα θα επηρεάσουν μέχρι και την Εύβοια και την Αττική.

Ειδικότερα, στην Αττική από το πρωί θα έχει αυξημένες συννεφιές και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε ανοίγματα του καιρού. Από αργά τη νύχτα και στις ανατολικές περιοχές αναμένεται να χιονίσει. Η θερμοκρασία από 2 έως 7 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε επίσης συννεφιές και κάποιες μπόρες χιονιού σε τοπικό επίπεδο. Το βράδυ σε Πέλλα, Πιερία και Ημαθία υπάρχει πιθανότητα για τοπικές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία από 0 έως 7 βαθμούς.

Την Κυριακή από τη Θράκη, τη Μακεδονία, όλη η Δυτική Ελλάδα δεν θα έχουν φαινόμενα, αλλά από το Βόλο και νοτιότερο θα έχουμε σύννεφα χιονόνερο και χιόνια.

Τη Δευτέρα θα έχουμε επίσης αυξημένες συννεφιές και σε Φθιώτιδα, Αττική και Εύβοια θα έχουμε βροχές και χιόνια (πάνω από τα 200μ) και βροχές στο ΒΑ Αιγαίο.

Την Τρίτη οι ίδιες περιοχές θα έχουν φαινόμενα, αλλά περισσότερα σύννεφα θα έχουμε στην Θράκη και θα έχουμε αστάθεια. Άστατος θα είναι ο καιρός και στο Αιγαίο.

Την Τετάρτη η τάση δείχνει χιονοπτώσεις στη Ροδόπη, βροχή στο Αιγαίο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Όσον αφορά την 25η Μαρτίου μας επισκέπτονται θερμές αέριες μάζες και ο καιρός θα εναρμονιστεί με τις ημερολογιακές συνθήκες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάκης Αρναούτογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)