Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Ο «κουρέας» της Εθνικής και τα «κόκκινα δάνεια» της Χαλυβουργικής

Ο «κουρέας» της Εθνικής και τα «κόκκινα δάνεια» της Χαλυβουργικής

Στη χρηματοτραπεζική πιάτσα κάνουν λόγο για «μεγάλο μαχαίρι» που συζητά η διοίκηση της Εθνικής στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Χαλυβουργικής.

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας δεν είναι «κόκκινη». Βαθιά γαλάζια είναι, αφού ο ισχυρός άνδρας (λέμε τώρα…) Παύλος Μυλωνάς καυχιέται όπου σταθεί και όπου βρεθεί για τις στενές σχέσεις που διατηρεί με το πρωθυπουργικό ζεύγος. Τόσο αυτός, όσο και η σύζυγός του.

Η Εθνική λοιπόν μπορεί να μην είναι κόκκινη, αλλά ένα από τα μεγαλύτερα ανοίγματά της είναι κόκκινο. Και οι ενδιαφερόμενοι επίσης είναι κατακόκκινοι.

Για να διαλύσουμε τον γρίφο, ένα από τα μεγαλύτερα ανοίγματα της Εθνικής σε «κόκκινα δάνεια» αφορά την πολύπαθη Χαλυβουργική, της οποίας οι ιδιοκτήτες είναι η οικογένεια Αγγελόπουλου, των οποίων είναι γνωστή η σχέση με τον μπασκετικό Ολυμπιακό.

Γιατί μας ήρθε στο μυαλό, λοιπόν, αυτή η ιστορία; Αξιόπιστες πληροφορίες στη χρηματοτραπεζική πιάτσα κάνουν λόγο για «μεγάλο μαχαίρι» που συζητά η διοίκηση της Εθνικής στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Χαλυβουργικής. Τόσο μεγάλο, που ήδη προκαλεί σχόλια σε όσους μαθαίνουν τα δρώμενα στο παρασκήνιο.

Για να είστε ενήμεροι, να σας πληροφορήσουμε ότι τα «κόκκινα δάνεια» της Χαλυβουργικής στην Εθνική υπολογίζονται στα 450 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 150 εκατ. ευρώ ταλαιπωρούν την Τράπεζα Πειραιώς.

Αν οι πληροφορίες μας επαληθευθούν το συζητούμενο «hair cut» των δανείων της Εθνικής σχεδόν θα μηδενίσει την αξία του χαρτοφυλακίου. Στην υπόθεση έχουν εμπλακεί και οι γνωστές εταιρείες συμβούλων που προετοιμάζουν τεχνικά τις λεπτομέρειες του σχεδίου. Έτσι, για να αποκτήσει η δουλειά και τεχνοκρατικό άλλοθι.

Και μια πολιτική παράμετρος. Είναι απολύτως βέβαιο ότι την υπόθεση παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας. Και περιμένει υπομονετικά οι διεργασίες να περάσουν από το παρασκήνιο στο προσκήνιο για να τοποθετηθεί δημοσίως. Κάποιοι μάλιστα επιμένουν ότι πρόσφατα ζήτησε από τους συνεργάτες του να του ξαναστείλουν στο γραφείο εκείνον τον παλιότερο φάκελο της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Πάλι με την υπογραφή του Παύλου Μυλωνά. Έτσι, για να ξαναθυμηθεί τις λεπτομέρειες. Και έπεται συνέχεια…

 Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Τα ίδια περίπου χρωστάει η ΝουΔούλα σε δάνεια.
    Χαλιβουργική έχει γίνει η Νέα Χουντοκρατία.
    Στην υγεία των κορόιδων Πληρώνετε γίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)