Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Ο γιορτασμός της επετείου της Απελευθέρωσης της Αριδαίας.

O θαυμάσιος καιρός συνετέλεσε ώστε να γιορτασθεί με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου η 110η Επέτειος της  Απελευθέρωσης  της Αριδαίας.

 

Το έναυσμα έδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου  με τις νέες γαλάζιες στολές και της Μπάντας του στρατού. Ακολούθησε  η δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνδρου και Ιωαννικίου όπου τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας,


 τονίζοντας την συμβολή ορισμένων προσώπων της εποχής , καθώς και των συγχωριανών του Προμαχιωτών και ορισμένων Γαρεφειωτών . Στην συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφανιών στο ηρώο έξω από την εκκλησία .


Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση των μαθητών από όλα τα σχολεία της Αλμωπίας με την συμμετοχή αντιπροσωπευτικών τμημάτων , πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής  και του στρατού.

 

Παρόν στην εκδήλωση ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, οι κυβερνητικοί Βουλευτές Πέλλας Γ. Καρασμάνης , Β. Βασιλειάδης, και Δ. Σταμενίτης. ο Αντεπεριφερειάρχης Πέλλας, ο Δήμαρχος Αλμωπίας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Βέσκος, Αντιδήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι  και υποψήφιοι Δήμαρχοι Δ.Μπίνος και Ν.Παρουτογλου,Λάκης Προκοπίδης  μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αριδαίας Θοδωρής Ταρασίδης και εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Στρατού.

 Ακολούθησε δεξίωση στο Εστιατόριο των Λουτρών , ‘οπου δόθηκε στους προσκεκλημένους ως αναμνηστικό το νέο λεύκωμα για την Αλμωπία.

 







 

















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)