Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Economist: Τινάζονται στον αέρα οι πιθανότητες νίκης Μητσοτάκη εξαιτίας των υποκλοπών




Η απροθυμία της κυβέρνησης για την PEGA εγείρει υποψίες για τις υποκλοπές. Τι γράφει ο Economist.


Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα τα μέλη της επιτροπής PEGA για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Predator και τις υποκλοπές.


Την Τετάρτη θα βρίσκονται στην Αθήνα τα μέλη της επιτροπής PEGA, της εξεταστικής του Ευρωκοινοβουλίου που έχει συσταθεί για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Predator και άλλων αντίστοιχων κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης.

Στις συναντήσεις τους όμως δεν περιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ούτε και άλλα βασικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως οι Γρηγόρης Δημητριάδης, Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος.

Όπως γράφει ο Economist, η απροθυμία της κυβέρνησης για συνάντηση με την PEGA εγείρει υποψίες πως είναι μπλεγμένη στις παρακολουθήσεις. Επισημαίνει δε πως αν βρεθούν στοιχεία για εμπλοκή της τινάζονται στον αέρα οι πιθανότητες νίκης Μητσοτάκη στις εκλογές.

Σύμφωνα με το έγκριτο περιοδικό, «το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε απόπειρα πέρυσι να χακάρει το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη, του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενός κόμματος της αντιπολίτευσης».


Συνεχίζει, τονίζοντας, πως η έρευνα του ελληνικού κοινοβουλίου έληξε ξαφνικά τον περασμένο μήνα, όταν οι βουλευτές της κυβέρνησης μπλόκαραν τα αιτήματα της αντιπολίτευσης να κληθούν σημαντικοί μάρτυρες. Μεταξύ αυτών, διευθυντικά στελέχη της Intellexa.

Και καταλήγει ο Economist:


«Η ευρωπαϊκή επιτροπή μπορεί να δυσκολευτεί να ξεμπερδέψει. Όμως, αν βρει στοιχεία ότι η κυβέρνηση βρισκόταν πίσω από τις υποκλοπές, θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα τις πιθανότητες του κ. Μητσοτάκη να κερδίσει τις εκλογές την επόμενη άνοιξη.»
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ενοχή του για το σκάνδαλο των υποκλοπών

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να επιβεβαιώνει την ενοχή του για το σκάνδαλο των υποκλοπών», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει ως εξής: «Οι μόνοι που αρνήθηκαν ή απέφυγαν να απαντήσουν στις αλλεπάλληλες προσκλήσεις της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, που βρίσκεται στην Ελλάδα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, είναι οι κ.κ. Μητσοτάκης, Δημητριάδης, Λαβράνος και Μπίτζιος.


Οι ίδιοι που προστατεύθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία για να μην καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή.

Οι ίδιοι δηλαδή που έφεραν το Predator στην Ελλάδα και συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα. Για όσους κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ας διαβάσουν σήμερα τον νέο διασυρμό Μητσοτάκη από τον Economist:

«Η απροθυμία της κυβέρνησης για συνάντηση με τους αξιωματούχους της PEGA εντείνει τις υποψίες πως είναι μπλεγμένη στις παρακολουθήσεις».
Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Λέτε ότι θέλετε. Ο Κούλαρος θα σαλαγάει τα ζώα μια ζωή.
    Κούλαρε άστους να λένε. Πάλι πρώτο θα σε έχουν.
    Μάθανε τώρα τη δημοκρατία και τα ζωντανά.
    κιτς κιτς κιτς πρρρρρρρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)