Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Ψάχνουν ακόμα στα τυφλά στο μοναστήρι του Αρχαγγέλου

Μάλλον την πάτησαν  με τις περιβόητες πληροφορίες που είχαν οι αρχές  για την ύπαρξη θησαυρού ή αρχαίων στο μοναστήρι του Αρχαγγέλου. Επιμένουν όμως , με ηπιότερα μέσα για το μοναστήρι , αφού οι εργασίες περιορίζονται σε σκαναρίσματα με ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης. 

Μετά την επιχείρηση τύπου ράμπο τις πρώτες μέρες και την αλαζονεία των εξ Αθηνών ένστολων «ερευνητών» , οι τόνοι έχουν πέσει. Η αρχική αισιοδοξία και ελπίδες για κάτι μεγάλο εξανεμίζονται. Άλλωστε και ο Μητροπολίτης κ. Ιωήλ , δήλωσε δημόσια σε τηλεοπτικό σταθμό  « ότι όσο και να ψάξουν δεν θα βρουν τίποτα» Παράλληλα εξέφρασε την πικρία του  για τον τρόπο που στήθηκαν όλα  και δεν έκρυψε την ανησυχία του  για την τύχη του μοναστηριού  με τα ποικίλα σκαψίματα που έγιναν και που σκέφτονταν να κάνουν . Ευτυχώς το θέμα πήρε διαστάσεις  και  «προσγείωσε» κάπως τους ΡΑΜΠΟ.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται το πόρισμα του σκαναρίσματος από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών – ΙΓΜΕ και με βάση αυτά τα αποτελέσματα θα αποφασιστεί αν συνεχιστούν ή όχι οι έρευνες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες  αν έχει βρεθεί κάποιο αντικείμενο, αφού οι υπεύθυνοι των ερευνών δεν αποκαλύπτουν τίποτα. Αφήνουν πάντως ακόμα  να εννοηθεί ότι η διάρκεια τους δείχνει την σοβαρότητα της υπόθεσης.

 

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)