Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Εύα Καϊλή: Δεσμεύεται το οικόπεδό της στην Πάρο - «Πάγωμα» και κοινού της λογαριασμού με τον Τζιόρτζι

Το οικόπεδο Καϊλή - Τζιόρτζι στην Πάρο (parianostypos.gr) 

 

Δεσμεύθηκε το οικόπεδο συνολικής έκτασης επτά στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

 Η δέσμευση έγινε με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Επίσης, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που έχει η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.


Η δέσμευση του ακινήτου έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διενεργούνται και στην Ελλάδα.

Εν αναμονή της απόφασης

Την ίδια ώρα, από τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης, η Εύα Καϊλή βρίσκεται στο Δικαστικό Συμβούλιο Βρυξελλών για να απολογηθεί και έπειτα Βέλγος δικαστής θα αποφασίσει αν η ευρωβουλευτής θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή ή αν μπορεί να αφεθεί ελεύθερη εν αναμονή της δίκης της για το σκάνδαλο Qatar Gate..

Ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας μετά από συνάντηση με την Εύα Καϊλή στη φυλακή, για τέσσερις ώρες, είπε ότι δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί, αλλά υπάρχουν πολλά νομικά επιχειρήματα που «επιτρέπουν» να αφεθεί ελεύθερη.

 «Δεν είναι ούτε ύποπτη φυγής ούτε μπορεί να αλλοιώσει τα στοιχεία της έρευνας», είπε συγκεκριμένα.

Η αμυντική γραμμή της Εύας Καϊλή

Παράλληλα, ο κ. Δημητρακόπουλος έδωσε μία «γεύση» από την άμυνα της Εύας Καϊλή: Όπως δήλωσε, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών είναι αθώα και «αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της», Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

«Τον εμπιστεύτηκε και εκείνος την πρόδωσε». Ο Τζιόρτζι συνελήφθη μαζί με την Καϊλή και άλλους δύο -με την... τετράδα πλέον να κρατείται με προκαταρκτικές κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Οι Αρχές υποψιάζονται ότι οι κατηγορούμενοι έλαβαν μετρητά ή δώρα με αντάλλαγμα την προώθηση των συμφερόντων ξένων χωρών, όπως το Κατάρ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Προηγουμένως, ο κ. Δημητρακόπουλος είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι η Καϊλή δεν γνώριζε πως ο Τζιόρτζι κρατούσε τα μετρητά. Όταν το έμαθε, προσπάθησε να στείλει τα χρήματα πίσω εκεί που ανήκαν, είπε ο δικηγόρος της.

 Επίσης, υποστήριξε ότι κάποια στιγμή, η κα Καϊλή είπε στον πατέρα της να πάρει τα χρήματα -ο άνδρας αργότερα βρέθηκε από την αστυνομία να μεταφέρει μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά καθώς έβγαινε από ένα ξενοδοχείο.

La Repubblica: H βελγική Δικαιοσύνη ζήτησε «πάγωμα» λογαριασμών του Παντσέρι

Η βελγική Δικαιοσύνη ζήτησε από τους Iταλούς δικαστικούς να «παγώσουν» δύο τραπεζικούς λογαριασμούς του Αντόνιο Παντσέρι και της κόρης του, της Σίλβια Παντσέρι, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica. Στους συγκεκριμένους λογαριασμούς είναι πιθανό να κατατέθηκαν χρήματα που καταβλήθηκαν για δωροδοκίες, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ποια ιταλική εισαγγελία πρόκειται να αναλάβει την όλη πρωτοβουλία, αλλά πιθανόν να είναι δικαστικοί της Λομβαρδίας, που έχει πρωτεύουσα το Μιλάνο.

Υπενθυμίζεται πως στην Ιταλία διεξάγονται ήδη έρευνες σε επτά «ύποπτους» λογαριασμούς του Παντσέρι, της κόρης του, του Φραντσέσκο Τζόρτζι και του συνδικαλιστή Λούκα Βιζεντίνι.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)