Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο Τασούλας

Επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο Τασούλας: Τα «πηγαδάκια» και οι απουσίες (Φωτογραφίες)
 
 
Ο Κώστας Τασούλας υπερψηφίστηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση, «παρών» δήλωσε το ΚΚΕ. Όσα έγιναν στη ψηφοφορία.

Με 270 ψήφους, σε σύνολο 296 βουλευτών, επανεκλέχθηκε ως Πρόεδρος της Βουλής ο Κώστας Τασούλας.

Υπέρ της υποψηφιότητας του Κώστα Τασούλα ψήφισαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».

Ποιοι έλειπαν από την ψηφοφορία

Από την ψηφοφορία έλειπαν ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς καθώς δεν έχει επιστρέψει από τις ΗΠΑ όπου βρέθηκε για να βραβευτεί από το Χάρβαρντ, ο Όθωνας Ηλιόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επίσης λείπει στις ΗΠΑ, η Σία Αναγνωστοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης και ο Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με επιστολική ψήφο δήλωσαν την υποστήριξή τους υπέρ της υποψηφιότητας Τασούλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, η Ολγα Γεροβασίλη και οι Μπουρχαν Μπαράν και Σωκράτης Βαρδάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ώρα της ψηφοφορίας βρισκόταν στην κηδεία της Τζίνας Πολίτη, ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και προσωπικής φίλης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί η διαδικασία εκλογής αντιπροέδρων, κοσμητόρων και γραμματέων. Η ΝΔ προτείνει για α’ αντιπρόεδρο τον Νικήτα Κακλαμάνη, για β’ αντιπρόεδρο τον Χαράλαμπο Αθανασίου, και για γ’ αντιπρόεδρο τον Αθανάσιο Μπούρα, που ήταν Αντιπρόεδροι και στην προηγούμενη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει για δ’ αντιπρόεδρο τη Μερόπη Τζούφη, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκ νέου τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και το ΚΚΕ, επίσης εκ νέου, τον Γιώργο Λαμπρούλη. Η Ελληνική Λύση θα προτείνει για τη θέση του Αντιπροέδρου τον Κωνσταντίνο Χήτα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)