Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Δ. Μπίνος:Ο τόπος δικαιούται περισσότερα


Ζητήματα βελτίωσης της καθημερινότητας και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας, έχουμε καταθέσει πολλές φορές στο ανώτατο θεσμικό όργανο, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας.


Το αποχετευτικό σήμερα δεν είναι σε λειτουργία, διότι, παρότι πέρασαν τέσσερα χρόνια, δεν έχει ολοκληρωθεί ο Βιολογικός Ακαθάρτων Λυμάτων στην παραποτάμια περιοχή της Αριδαίας, κάτι που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του σημαντικού αυτού έργου. Επισκέφτηκα το χώρο όπου θα κατασκευαστεί ο Βιολογικός και έγινα μάρτυρας μιας απαράδεκτης εικόνας, με αρνητικές συνέπειες στη μόλυνση του περιβάλλοντος και του υδάτινου ορίζοντα. Από το καινούριο δίκτυο, αναβλύζουν ακάθαρτα λύματα. Άμεσα πρέπει να ληφθούν μέτρα από τη ΔΕΥΑ Αλμωπίας.

Το 2018 εξασφαλίσαμε χρήματα για να βελτιωθεί η ύδρευση στις Τ.Κ. Αρχαγγέλου, Φούστανης, Λουτρακίου, Όρμας και Δωροθέας. Όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα και μάλιστα σε πρόσφατη επίσκεψη στον Αρχάγγελο, αντικρίσαμε μεγάλο πρόβλημα στις φυσικές πηγές ύδρευσης του χωριού. Παρότι λοιπόν, εξασφαλίστηκαν 150.000 και πλέον ευρώ, δεν έχει γίνει παρέμβαση ακόμα, με αποτέλεσμα να θολώνει το νερό της ύδρευσης.

Στην Τ.Κ. Λυκοστόμου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το ακάθαρτο ποτάμι που διασχίζει το χωριό και δημιουργεί προβλήματα στην υγιεινή των κατοίκων.

Τέλος, γίνομαι δέκτης πολλών παραπόνων από αγρότες σε πολλές Τοπικές Κοινότητες, αλλά και στην Αριδαία, για προβλήματα στην άρδευση. Ο καύσωνας, σε συνάρτηση με τις χαλασμένες γεωτρήσεις, τα ακαθάριστα αυλάκια και την κακή αγροτική οδοποιία, δημιουργούν πολλά προβλήματα στον αγροτικό κόσμο. Αυτή η περίοδος είναι κρίσιμη, για να μπορέσουν να διατηρήσουν την παραγωγή τους, η οποία αποτελεί για πολλές οικογένειες το βασικό και ουσιαστικό μέσο για την επιβίωσή τους.

Δημήτρης Μπίνος

Υπ. Δήμαρχος 

Επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας»









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)