Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Νέος συναγερμός στη Θεσσαλία: Ανεβαίνει η στάθμη του νερού στη λίμνη Κάρλα - Απειλεί χωριά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
 
 
Σε επικίνδυνα επίπεδα η στάθμη του νερού της λίμνης Κάρλας στη Θεσσαλία. Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους για τον κίνδυνο πλημμυρών.

Νέος συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες για πλημμύρες στη Θεσσαλία, καθώς φαίνεται πως ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού στη λίμνη Κάρλα.

Έτσι, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοίνωσε ότι διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  • Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τα όρια του Νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του Νομού Λάρισας.
  • Στην παράλληλη οδό με το φράγμα της λίμνης Κάρλας στα Κανάλια Μαγνησίας από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Ριζομύλου – Καναλίων και μέχρι τέλος του φράγματος.
Τα νερά της Λίμνης Κάρλας απειλούν τα γύρω χωριά φέρνοντας νέα απόγνωση στους κατοίκους της Θεσσαλίας.
Η λίμνη Κάρλα βρίσκεται στα 300-350 μέτρα από τα σπίτια του Στεφανοβικείου. Μάλιστα, υπάρχουν χωριά που έχουν λάβει προειδοποίηση για πιθανή εκκένωση, και συγκεκριμένα το Σωτήριο, η Νίκη και το Αχίλλειο.

Οριστικές αποφάσεις θα ληφθεί απόφαση, καθώς ήδη η λίμνη έχει «φουσκώσει».

Πηγή: ieidiseis.gr

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα δεδομένου ότι το πλημμυρικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Αν δεν βρουν τα νερά που κατεβαίνουν σε άλλο σημείο εκτόνωση, τότε θα πρέπει να εκκενωθούν περιοχές γιατί θα σημειωθούν νέες πλημμύρες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)