Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Σάλος για τον ωμό κυβερνητικό εκβιασμό στη Θεσσαλία για τις αποζημιώσεις...




Στην Κομισιόν το θέμα απ' τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέλιο Κούλογλου, ενώ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις και απ' τα κόμματα να αναδείξουν το θέμα στη Βουλή...
Τον ωμό εκβιασμό της κυβέρνησης, δια στόματος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας ενόψει του β' γύρου των Αυτοδιοικητικών εκλογών, εξέθεσε στην Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέλιος Κούλογλου. Να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για τις εκβιαστικές δηλώσεις του υπουργού καλεί τον πρωθυπουργό και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος θα αναμετρηθεί την ερχόμενη Κυριακή με τον εκλεκτό του Μαξίμου Κώστα Αγοραστό.

Ο ευρωβουλευτής κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε αυτήν αναφέρεται στις δηλώσεις του Λ. Αυγενάκη, ο οποίος συνέδεσε τις αποζημιώσεις και τα ευρύτερα μέτρα στήριξης με την επανεκλογή του Κ. Αγοραστού. Μάλιστα, σημειώνει ότι και ο ίδιος ο απερχόμενος Περιφερειάρχης δήλωσε πως στο έργο της αποκατάστασης της περιοχής, «πρέπει να υπάρξει συνέχεια».

Ο κ. Κούλογλου ζητά από την Κομισιόν να σχολιάσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση εκβιάζει τους ψηφοφόρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας χρησιμοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους, και να διευκρινίσει εάν θα της ζητήσει εξηγήσεις.

Αντίστοιχα, εξηγήσεις απ' τον πρωθυπουργό ζητά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας. Παράλληλα, ζητά απ' τα κόμματα να αναδείξουν το θέμα στη Βουλή. Σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει χαρακτηριστικά: «Να ερωτηθεί ο πρωθυπουργός από τα ΜΜΕ: Επιτρέπεται δημόσια να λέει ένας υποψήφιος ότι αν δεν εκλεγεί ο κ. Αγοραστός οι αποζημιώσεις θα αργήσουν; σε ποια χώρα ζούμε. Ζούμε στην Ευρώπη; οι ομάδες των βουλευτών να κάνουν επερώτηση στην βουλή σήμερα. Πώς είναι αυτό δυνατόν;»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)