Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Συναγερμός και στην Αθήνα για κοριούς: Έκλεισε πτέρυγα γνωστού ξενοδοχείου

Συναγερμός και στην Αθήνα για κοριούς: Έκλεισε πτέρυγα γνωστού ξενοδοχείου
«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα στρώματα στα ξενοδοχεία» είπε ο πρόεδρος εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου, για την εμφάνιση κοριών σε ξενοδοχείο της Αττικής.
Η εμφάνιση κοριών στη Γαλλία και την Αγγλία φαίνεται πως έφτασε και στην Αθήνα, καθώς έκλεισε πτέρυγα ξενοδοχείου στην Αττική.

Μιλώντας στο Open και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος ο πρόεδρος εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου, αναφέρει:

«Δυστυχώς έχουμε εμφάνιση κοριών. Όχι από αυτούς που μας ακούνε, από αυτούς που μας τσιμπούνε. Ξενοδοχείο στο παραλιακό προάστιο της Αττικής αναγκάστηκε να κλείσει μια πτέρυγα για να προχωρήσει σε απεντόμωση. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αυτό αποτελεσματικό αλλά μεταξύ άλλων προβλημάτων έχει υπάρξει και αυτό. Είναι φανερό ότι κάποιοι επισκέπτες μας κυρίως από τη Γαλλία μεταφέρανε τα έντομα και δυστυχώς κολλήσανε και στο ξενοδοχείο. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα στρώματα στα ξενοδοχεία. Στο στρατό τα καίγαμε αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ένα ξενοδοχείο με τέτοιο πρόβλημα. Έχουν εισχωρήσει στα στρώματα και είναι κόστος να αλλάξεις στρώμα σε ένα δωμάτιο».

Κοριοί: Τα 4 σημάδια που πρέπει να προσέξετε στο σπίτι

Πρόκειται για κοκκινοκαφέ έντομα που είναι μικρά σε μέγεθος, αλλά όχι τόσο μικρά ώστε να μην φαίνονται με γυμνό μάτι.

Το Cimex lectularius, είναι το είδος εντόμου που είναι κοινώς γνωστό ως κοριοί. Οι κοριοί ήταν σχετικά συνηθισμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι πληθυσμοί τους μειώθηκαν στις ΗΠΑ μετά από αυτό το διάστημα, αλλά υπήρξε μια αύξηση τις τελευταίες δεκαετίες, πιθανώς λόγω των λιγότερο αποτελεσματικών εντομοκτόνων και της αύξησης των διεθνών ταξιδιών.

«Θέλουν να είναι όσο το δυνατόν πιο απαρατήρητοι, γι' αυτό και αποσύρονται στις πιο βαθιές, πιο σκοτεινές ρωγμές στο σπίτι και στο διαμέρισμά σας», σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι κοριοί τρέφονται με αίμα και προτιμούν τους ανθρώπους, αν και θα καταφύγουν σε κατοικίδια και τρωκτικά αν χρειαστεί. Είναι απίστευτα ανθεκτικοί. Μπορούν να περάσουν μήνες (ή ακόμα και ένα χρόνο ή περισσότερο σε ψυχρές θερμοκρασίες) χωρίς τροφή, γεγονός που καθιστά δύσκολη την απαλλαγή τους.

Συνήθως, όμως, χρειάζεται να τρέφονται κάθε 5 με 10 ημέρες. Τα ζωύφια συνήθως τρέφονται για περίπου 3 έως 10 λεπτά και στη συνέχεια υποχωρούν πίσω στην κρυψώνα τους.

Άλλα έντομα, όπως οι κατσαρίδες, αποτελούν ένδειξη κακών συνθηκών διαβίωσης. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει με τους κοριούς και το να έχετε κοριούς δεν σημαίνει ότι εσείς ή ο χώρος σας δεν είναι καθαρός.

Οι κοριοί μπορούν να κρύβονται στα πιο καθαρά σπίτια, στα ξενοδοχεία υψηλότερης ποιότητας, καθώς και στα μέσα μεταφοράς που παίρνετε συμπεριλαμβανομένων αεροπλάνων, τρένων και αυτοκινήτων.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα συνειδητοποιήσουν ότι έχουν κοριούς μέχρι να δουν ένα δάγκωμα. Το δάγκωμα συμβαίνει συνήθως όταν ένα άτομο κοιμάται, πολλές φορές περίπου μία ώρα πριν την αυγή. Είναι ανώδυνο, επομένως το άτομο που δαγκώνεται πιθανότατα δεν θα αισθανθεί απολύτως τίποτα. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)