Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΕΝΓΕ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας εκφράζει τη συμπαράσταση
του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις δομές της δημόσιας υγείας και στην
48ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ, στις 29-30 Νοεμβρίου.

Η υγεία είναι βασικό αγαθό και η
υπεράσπιση του αφορά όλη την κοινωνία. Το πρόβλημα το βιώνουμε και εμείς στον
Νομό μας με την υποβάθμιση που βλέπουμε στα Νοσοκομεία μας και στα Κέντρα
Υγείας και για αυτό τον λόγο είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε ότι αφορά το
θέμα της υγείας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσουμε αυτήν την
κατρακύλα που επιτρέπουν οι κυβερνήσεις. 


    ΕΠΟΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ  ΥΓΕΙΑΣ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

     ΕΔΕΣΣΑΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ                                                    Έδεσσα 24/10/2023

             

          ΤΜΗΜΑ      Γ.Σ.Ε.Ε.                                                  

                  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1940

Αριθμ.αναγν. Πρωτοδικείου Έδεσσας 131/40

Γραφεία : οδός Φλωρίνης 4  Τηλ. (23810) 23439

          

Αριθμ. Πρωτ. 1483

 

 

Προς

Τον Υπουργό Υγείας

κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Κοιν. Γ.Σ.Ε.Ε

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή κατόπιν και εκκλήσεων των συμπολιτών μας αλλά και βλέποντας και ζώντας οι ίδιοι την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κατάσταση της υγείας στον Νομό μας.

Η υποβάθμιση της υγείας έχει καταντήσει βαρέλι χωρίς πάτο ( νοσοκομεία και κέντρα υγείας χωρίς τις απαραίτητες ειδικότητες ιατρών, χωρίς νοσηλευτές, χωρίς τα απαραίτητα μηχανήματα και αναλώσιμα).

Το Νοσοκομείο της Έδεσσας είναι ένα Νοσοκομείο που εξυπηρετεί ογδόντα χιλιάδες κατοίκους, ένα Νοσοκομείο σύγχρονο που μπορούσε να δεχτεί όπως και δεχόταν στο παρελθόν ιατρικά περιστατικά και από άλλους γειτονικούς νομούς. Είχαμε ένα Νοσοκομείο που πριν μερικά χρόνια ήταν στελεχωμένο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ήταν στα καλύτερα της περιφέρειας και υπόδειγμα για όλη την χώρα. Δυστυχώς υποβαθμίστηκε μέρα με την μέρα.

Επόμενος στόχος είναι η συγχώνευση των νοσοκομείων της περιφέρειας με πληροφορίες να αναφέρουν ότι στις νοσοκομειακές δομές που έχουν μπει στο στόχαστρο για αλλαγές είναι και η Πέλλα όπου υπάρχει το γενικό νοσοκομείο της Έδεσσας που εξυπηρετεί και την Αλμωπία και το νοσοκομείο Γιαννιτσών.

Μετά το κλείσιμο της ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Έδεσσας, την μετακίνηση τμημάτων και κλινικών των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών που οδηγήσανε ολόκληρα τμήματα και κλινικές στα όρια της κατάρρευσης ακούγεται ότι η μόνη λύση είναι η συγχώνευση.

Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις για να κλείνουν όταν δεν είναι κερδοφόρα.

Έστω  και μία ανθρώπινη ζωή να σώσουν σέ ένα έκτακτο περιστατικό θεωρείται ανεκτίμητη η λειτουργία τους.

Τα νοσοκομεία μας έχουν ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, φαρμάκων και εξοπλισμού.

Να σας αναφέρουμε ότι έρχονται ασθενείς από περιοχές της Αλμωπίας από απόσταση 50-60 χιλιομέτρων και μη μπορώντας να εξυπηρετηθούν τους παραπέμπουν σε Νοσοκομεία άλλων πόλεων που είναι πολύ πιο μακριά με συνέπεια να υφίστανται οι ασθενείς μεγάλη ταλαιπωρία με κίνδυνο να χάσουν ακόμα και την ζωή τους.

 Η διάλυση του ΕΣΥ με τέτοιους είδους μεθόδους θα πλήξει τους ευάλωτους που θα πρέπει αν έχουν χρήματα και αν προλάβουν λόγω αποστάσεων να ψάχνουν ιδιωτικές κλινικές.

 

Ζητάμε:

 

- Άμεση λειτουργία της ΜΕΘ.

- Άμεση επαναλειτουργία των χειρουργείων.

- Στελέχωση της παθολογικής κλινικής και όλων των άλλων κλινικών για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου της πόλης μας.

- Στελέχωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να λειτουργούν όλα τα σύγχρονα μηχανήματα που έχει το Νοσοκομείο και σήμερα βρίσκονται στις αποθήκες.

Επίσης πρέπει να τονιστεί και η επιτακτική ανάγκη για την επάνδρωση του Κ.Υ Έδεσσας. Οι ασθενείς έχουν ανάγκες που δε μπορούν να καλυφτούν και οι ιατροί και το προσωπικό κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ασθενείς.

Ήδη η πόλη και όλη η περιοχή βρίσκονται σε αναβρασμό με πολίτες και φορείς να οργανώνουν συλλαλητήρια και πορείες προσπαθώντας να αφυπνίσουν την κυβέρνηση για το μέγεθος του προβλήματος.

Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες που έχετε με περισσότερο θάρρος σας ζητάμε να δώσετε άμεσα λύσεις.

Περιμένουμε την απάντηση σας ώστε να μπορούμε να ενημερώσουμε και να καθησυχάσουμε τον κόσμο που δικαίως είναι αγανακτισμένος, μιας και κοντά σε όλα τα άλλα προβλήματα όπως ανεργία, ακρίβεια, φόρους και φτώχεια τώρα του στερούν και το δικαίωμα στην δωρεάν και πλήρη υγειονομική περίθαλψη, ένα δικαίωμα που πρέπει να έχει ο καθένας μας στην σημερινή εποχή.

 

 

 

  Για την Διοίκηση

 

 

                            Ο Πρόεδρος                                Ο Αν. Γ. Γραμματέας

 

 

 

                         Ν. Γκοτζαμάνης                                    Χ. Τόπκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)