Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Συνελήφθη 18χρονος για τον τραυματισμό του αστυνομικού στον Ρέντη

Η πρώτη κατάθεση του 18χρονου: Οργανωμένη η επίθεση, υπήρχαν «καθοδηγητές», γιατί ξαναμπήκε στο γήπεδο
 
 
 
Η πρώτη κατάθεση του 18χρονου: Οργανωμένη η επίθεση, υπήρχαν «καθοδηγητές», γιατί ξαναμπήκε στο γήπεδο
Ένας 18χρονος οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού από το Ίλιον συνελήφθη, την Κυριακή (10/12), και ομολόγησε πως συμμετείχε στα επεισόδια, που σημειώθηκαν την Πέμπτη (07/12) στον Ρέντη, παραδεχόμενος πως ευθύνεται για τον βαρύ τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού.

Τι είπε ο καθ' ομολογίαν δράστης στην πρώτη κατάθεσή του

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 18χρονος καθ' ομολογίαν δράστης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι η επίθεση κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ στο κλειστό γυμναστήριο ήταν οργανωμένη από ομάδα 25 ατόμων, αφού ο ίδιος πήρε εντολές - από μεγαλύτερης ηλικίας - ανθρώπους με full face για το πώς και πότε ακριβώς θα γινόταν η επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις από απόσταση περίπου 500 μέτρων.

Επίσης, ο 18χρονος φέρεται να σημείωσε πως μεγαλύτερης ηλικίας άτομα τού έδειξαν πώς να χρησιμοποιεί τις ναυτικές φωτοβολίδες, όπως και έκανε. Μάλιστα, ο ίδιος κατέθεσε πως είδε τον αστυνομικό «να τραυματίζεται και να γονατίζει». Αμέσως μετά την επίθεση στους αστυνομικούς, ο 
συλληφθείς μπήκε μέσα στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», γι' αυτό και ήταν μεταξύ των 424 προσαχθέντων.
 

Στη συνέχεια, ο 18χρονος αφού μπήκε ξανά στο γήπεδο, φέρεται να περιέγραψε σε άλλα άτομα πως «έκανε επεισόδια» και πως «τραυμάτισε αστυνομικό», όπως μετέδωσε το OPEN.

Τα νεότερα για την υγεία του αστυνομικού

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται για τρίτο 24ωρο ο 31χρονος αστυνομικός, που τραυματίστηκε το βράδυ της Πέμπτης (07/12) κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», στον Ρέντη, εν μέσω του αγώνα βόλεϊ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ειδικότερα, όπως μεταδόθηκε την Κυριακή (10/12) από την εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» του MEGA, τα καλά νέα είναι ότι οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έχουν περιορίσει την αιμορραγία στον αστυνομικό και φυσικά περιποιούνται διαρκώς τον μηρό του, στον οποίο τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει ανησυχία μην τυχόν ο 31χρονος κολλήσει κάποιο ενδονοσοκομειακό μικρόβιο από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Υπενθυμίζεται ότι, το Σάββατο (09/12), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, επισκέφθηκε το νοσοκομείο προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση του τραυματία αστυνομικού. Ακόμα, μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των συναδέλφων του 31χρονου στο κάλεσμα που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. για αιμοδοσία.

Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη

Στο «φως» της δημοσιότητας ήρθε, το Σάββατο (09/12), το υλικό που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στου Ρέντη, όπου σημειώθηκαν βίαια επεισόδια με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος παραμένει διασωληνωμένος και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, οι Αρχές έχουν συλλέξει φωτοβολίδες, μαχαίρια, μπουκάλια και κουκούλες, ευρήματα από τη νύχτα των επεισοδίων στον Ρέντη.

_εικόνας_WhatsApp_2023-12-09_στις_17.28.25_b48eb69a_26f10.jpg

_εικόνας_WhatsApp_2023-12-09_στις_17.28.25_5dad2809_6b4eb.jpg

_εικόνας_WhatsApp_2023-12-09_στις_17.38.47_d1ec92f2_92226.jpg

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)