Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Από τον ΣΥΡΙΖΑ στον iSYRIZA: To ψηφιακό κόμμα, τα νέα μέλη, οι έρευνες, τα think tanks

Από τον ΣΥΡΙΖΑ στον iSYRIZA: To ψηφιακό κόμμα, τα νέα μέλη, οι έρευνες, τα think tanks
 
 
 
3.000 νέα μέλη, 5.000 απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο – Ο οργανωτής του iSYRIZA, Λευτέρης Κρέτσος, για το νέο project.
Κόμβος! Μια «μηχανή» αποτύπωσης και, κυρίως, παραγωγής πολιτικής. Το iSYRIZA δουλεύει με τις μηχανές στο φουλ. Δεν αποδεικνύεται μόνο πολύτιμο εργαλείο αλλά «κουμπώνει» με την πεποίθηση του Στέφανου Κασσελάκη για τον «νέο ΣΥΡΙΖΑ των μελών».

Τα στοιχεία δείχνουν αλματώδη αύξηση μελών με οποιαδήποτε δραστηριότητα μέσω iSyriza να καταγράφει τεράστια συμμετοχή, ενώ σε καθημερινή βάση καταγράφεται η αύξηση των μελών στην… ηλεκτρονική βάση. Περισσότερα από 5.000 άτομα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν σπεύσει να πάρουν μέρος στην έρευνα που «τρέχει», από την περασμένη Τετάρτη που δημοσιοποιήθηκε, προς την ενεργοποίηση της διαδικασίας παραγωγής πολιτικής. Την ίδια στιγμή, περισσότερα από 3.000 είναι τα βιογραφικά που έχουν φτάσει και αφορούν τα θεματικά think tanks του iSyriza.

Απλώνεται, το iSYRIZA, σε 27 think tanks που θα διαμορφώσουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις αντίστοιχες θεματικές ενότητες και παράγει έργο με έρευνες, θεματικά newsletters με τεράστια επιτυχία, βίντεο με μεγάλη απήχηση, ενώ έρχονται γκάλοπ και δράσεις με κοινωνικό αποτύπωμα. Ο στόχος, για τους επιτελείς της Κουμουνδούρου, είναι να δυναμώσει η φωνή του απλού μέλους του κόμματος, να «μπει» στο iSyriza ο παλμός της κοινωνίας και στο τέλος να συνδιαμορφωθεί μέσα από αυτό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα βοηθήσουν τα think tanks να δημιουργήσουμε ατζέντα. Η ατζέντα αυτή μετά θα πάει σε διάδραση στη βάση. Δηλαδή να αφουγκραστούμε την κοινωνία, να θέσουμε τα ζητήματα. Θα βρούμε ανθρώπους, στελέχη που έχουν σχετική εμπειρία, που έχουν σχετική τεχνογνωσία και εκείνοι θα έρθουν στα τμήματα του κόμματος» σημείωσε πρόσφατα ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη του στο «105,5 Στο Κόκκινο».

Τα νούμερα σε εγγραφές στο iSyriza παρουσίασαν σημαντική αύξηση από την περασμένη Τετάρτη όταν ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τα μέλη του κόμματος να συμμετάσχουν σε νέα διαδικτυακή έρευνα για «να γνωριστούν ουσιαστικά και να ενώσουν τις δυνάμεις τους». «Με δουλειά, αθόρυβα αλλά συστηματικά, φτιάχνουμε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ των μελών» τόνισε στην ανάρτηση του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα μέλη να καλούνται να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

- Ποιο ζήτημα σας απασχολεί περισσότερο στη καθημερινότητα σας αυτό το διάστημα;

- Σε τι βαθμό εκτιμάτε πως οι δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εκφράζουν τις προτεραιότητές σας;

- Τι πιστεύετε πως θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να κάνει καλύτερα;

- Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σε ποιες δραστηριότητες θα σας ενδιέφερε να συμμετάσχετε;

- Πόσο χρόνο μπορείτε να αφιερώνετε μηνιαίως στις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ;

- Ποιες ώρες θα σας εξυπηρετούσαν για να συμμετέχετε στις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;

- Πόσο συχνά διαβάζετε τα newsletter του iSYRIZA;

- Τι σας φαίνεται πιο χρήσιμο και ενδιαφέρον στην πλατφόρμα του iSYRIZA;

- Τι θα θέλατε να κάνει ο iSYRIZA για να γίνει πιο χρήσιμος για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ;

Τα επόμενα βήματα

«Είναι μια προσπάθεια να βρεθούμε μαζί, να ακούσουμε τις φωνές όλων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Κρέτσος, επικεφαλής του iSYRIZA και πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σε πρόσφατες τηλεοπτικές του δηλώσεις. «Μέσα από θεματικά think tanks, μέσα από μία νέα πλατφόρμα ενίσχυσης οικονομικής και crowdsource funding συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, μέσα από μια ακαδημία εργασίας που ετοιμάζουμε, μέσα από πάρα πολλά πρότζεκτ στα οποία θα επιχειρήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα το άμεσο ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ακριβώς όλη αυτή την ψηφιακή παρουσία που έχουν τα μεγαλύτερα κόμματα σε παγκόσμιο επίπεδο» εξήγησε ο επικεφαλής του iSYRIZA. Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως το επόμενο βήμα, αυτό της πλατφόρμας οικονομικής ενίσχυσης, αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου.

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)