Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Τεράστια τα προβλήματα στα χωριά της Αλμωπίας

ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Τα συσσωρευμένα προβλήματα των χωριών τους μετέφεραν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων της Αλμωπίας  στον Δήμαρχο Νίκο Παρούτογλου, σε  πολύωρη σύσκεψη  που έγινε στο Δημαρχείο το μεσημέρι της Τρίτης  , παρουσία και των Αντιδημάρχων. Όπως προέκυψε τα προβλήματα είναι σχεδόν παντού τα ίδια. Πόσιμο νερό, καθαριότητα , λακκούβες στον δρόμους, αρδευτικά αυλάκια   και αγροτικοί δρόμοι, σπασμένοι κάδοι και αποκομιδή των κόκκινων κάδων. Ο Δήμαρχος ζήτησε να τα  ιεραρχήσουν και να προσδιορίσουν το χρονικό διάστημα που θα είναι το πιο κατάλληλο , ώστε να προχωρήσει και η δημοτική αρχή στον ανάλογο προγραμματισμό. Να μην σπαταλάται άσκοπα χρόνος  με την συνεχή μετακίνηση των μηχανημάτων από την μία πλευρά του Δήμου στην άλλη. Ζήτησε από όλους για να μην υπάρχει σπατάλη κυρίως  χρόνου να κάνουν σωστή ιεράρχηση ούτως ώστε να μην χρειάζεται να ζητούν χάρες. Στις περιπτώσεις βέβαια  που θα υπάρχει έκτακτη ανάγκη ,οι παρεμβάσεις του Δήμου θεωρούνται αυτονόητες και άμεσες.

Για την άρδευση αναφέρθηκε σε μια σειρά χρόνιων παθογενειών , που έχουν δημιουργήσει αρκετά χρέη  και διάφορα άλλα ζητήματα. Παραδέχτηκε , όπως και όλοι σχεδόν οι πρόεδροι , ότι κάτι δεν πάει καλά με την καταγραφή στις κιλοβατώρες που καταναλώνονται στις αρδευτικές  γεωτρήσεις  , με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται  οι συνεπείς αγρότες. Φέτος , όπως διευκρίνισε , θα εφαρμοστεί πιλοτικά το σύστημα άρδευσης στις γεωτρήσεις με κάρτα. Υπάρχουν όμως μόνο 80 και χρειάζεται ειδική τεχνογνωσία  και αναλογική τιμολόγηση ανάλογα με  τις γεωτρήσεις. Σχεδόν ‘όλοι οι πρόεδροι ζήτησαν να καθαριστούν τα αυλάκια και μα μηχανήματα και χειρωνακτικά , όπου αυτό δεν μπορεί να γίνει  με μηχανήματα. Σχεδόν όλοι οι αγροτικοί δρόμοι χρειάζονται  παρεμβάσεις και στο οδόστρωμα και στα πλαϊνά όπου τα κλαδιά των δέντρων  τα έχουν περιορίσει στο μισό. 


Ο Αντιδήμαρχος για αγροτικά ζητήματα  Νίκος Μήντσης , γνώστης όλων των ζητημάτων του αγροτικού τομέα , δεν έδειξε και τόσο αισιόδοξος να  γίνουν όλα αυτά μόνο με μηχανήματα του Δήμου, καθώς υπάρχει και έλλειψη του σχετικού προσωπικού, αλλά να γίνουν αναθέσεις και σε εργολάβους για μπουν όλα σε κάποια σειρά . Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Θεολόγου , διευκρίνισε  ότι αφού γίνει η σχετική καταγραφή και τεθούν οι όποιες προτεραιότητες , θα προχωρήσουν ανάλογα. Σε θέματα της αρμοδιότητάς τους αναφέρθηκαν και Αντιδήμαρχοι Όλγα Ολλανδέζου και Γιώργος Χατζηδημητριάδης .

Ο Ν. Παρούτογλου ανακοίνωσε στους προέδρους ότι σύντομα και μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού  θα δρομολογηθεί η καταβολή της παγίας προκαταβολής . Υπηρεσιακός παράγοντας τους ενημέρωσε για τις διαδικασίες , επικαλούμενος την σχετική νομοθεσία σύμφωνα με την οποία υπάρχουν τεράστια εμπόδια. Ο Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει το όλο θέμα  μέσα στα νόμιμα πλαίσια , χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις 

 

 ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ:   
ΑΡΙΔΑΙΑ – ΥΔΡΑΙΑΤαρασίδης Δημήτριος
ΑΛΩΡΟΝικηφορίδης Αντώνιος
ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣΔρενός Διονύσιος
ΑΨΑΛΟΣΚαρυπίδης Κωνσταντίνος
BΟΡΕΙΝΟ-ΝΕΟΧΩΡΙΣτεφανίδης Στέφανος
ΓΑΡΕΦΙΧρήστου Ανδρέας
ΔΩΡΟΘΕΑΗλιάδης Κωνσταντίνος
ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΣΔιαμαντόπουλος Γαρύφαλλος
ΘΕΟΔΩΡΑΚΙΓεωργίου Θωμάς
ΘΗΡΙΟΠΕΤΡΑΟυργαντζόγλου Ευάγγελος
ΙΔΑΓάτσος εμμανουήλ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΜαρμαρίδης Χρήστος
ΛΟΥΤΡΑΚΙΑδραμάνη Θεάνω
ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΑλεξίου Θεόδωρος

 

ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΣ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΑντωνίου Ιωάννης

 

ΜΗΛΙΑ-ΡΙΖΟΧΩΡΙ Χρυσίδης Κυριάκος
ΝΕΡΟΜΥΛΟΙ-ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Μυλωνά Νικολέτα
ΝΟΤΙΑ Τσορακίδης Γεώργιος
ΞΙΦΙΑΝΗ Μπίτσκας Δημήτριος
ΟΡΜΑ Γκούμα Αγάθη
ΠΕΡΙΚΛΕΙΑ Φέντας Διονύσιος
ΠΙΠΕΡΙΑ Θεοφυλάκτου Κωνσταντίνος
ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ Κιουλτζόπουλος Χρήστος
ΠΡΟΜΑΧΟΙ Βαρελάς Χρήστος
ΣΑΡΑΚΗΝΟΙ-ΚΟΡΥΦΗ Παππάς Χρήστος
ΣΩΣΑΝΔΡΑ Καραμήτσος Δημήτριος
ΧΡΥΣΑ-ΤΣΑΚΟΙ-ΡΟΔΩΝΙΑ Πέτσος Χρήστος
ΦΙΛΩΤΕΙΑ Μηντσόπουλος Παναγιώτης
ΦΟΥΣΤΑΝΗ Κοβάτσης Θεολόγης
ΧΡΥΣΗ Λαζαρίδης Χαρίλαος






























 

 

 














9 σχόλια:

  1. Τα προβληματα μας στα χωριά δηλαδή είναι μόνο τα χωράφια;Ανατολική Αλμωπία είναι στα χειρότερα της,τα χωριά πεθάνουν δεν υπάρχουν τα βασικά στα χωριά μας και κοιτάμε τους χωματόδρομους,τρακτέρ έχετε για αυτό τα πήρατε.Φωτα δεν υπάρχουν πουθενά σχολεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο έργα που θα αναβαθμίσουν λίγο την καθημερινότητα των πολιτών δεν έχουν προβλεφθεί η νεολαία φεύγει όπως όπως από εδώ και λογικό είναι αλλά όσο έχουμε χωράφια είμαστε καλά.Μονο όταν θα είναι νεκρά τα χωριά μας θα καταλάβετε τι σκατα έχετε κάνει τόσα χρόνια.Παρουτουγλου αν θέλεις να ξανά βγεις δώσε πνοή στα χωριά καλά τα χωράφια αλλά δεν κάνουν την καθημερινότητά καλύτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σε κάνει ο δήμαρχος καλέ μού άνθρωπε η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη η ζημιά ιδίως στο δημογραφικό τεράστια. Εάν δεν προσελκύσει επενδύσεις τόσο στο τουριστικό τομέα όσο και στο εργασιακό χαηρη δεν έχει. Δουλειές Καλές και καλούς μισθούς για ευημεριση μια περιοχή. Υπηρεσίες τις φύγανε εργοστάσια και Αυτ που δουλεύουν άστο εργασιακός μεσεωνας. Στρατό δεν έχεις πανεπιστήμια δεν έχεις. Εκτός από λουτρά που το χρήμα εκεί μένει δεν έχεις τίποτα. Έναν καημένο αγρότη και έναν τελειωμένο κτηνοτροφο δεν πας πουθενά. Ζήτω η Ευρώπη ζητώ ο Μήτσο κασελακη.

      Διαγραφή
  2. Δυστυχώς με το κλείσιμο των υπηρεσιών , τη σμίκρυνση του εμπορίου, κλπ εξαφανίστηκαν σχεδόν όλα τα επαγγέλματα πέραν του αγρότη φίλε μου. Στην επαρχία ο αγρότης που κάποτε ήταν ο « κακός μαθητής « του σχολείου, , σήμερα είναι η πλειοψηφία που βγάζει ή κατεβάζει δήμαρχο , αλλά και διώχνει τους μορφωμένους. Άρα ο κάθε δήμαρχος τους κάνει τα χατήρια … δυστυχώς…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι δρόμοι χρειάζονται μόνιμα ασφαλτόστρωση. Και έλεγχος στα δίκυκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι άλλο τένις παιδιά. Λυπηθείτε μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δήμαρχε πάρε έναν συγκοινωνιολόγο και βάλε τάξη στο κυκλοφοριακό δεν σέβεται κανένας κανέναν και τίποτα ΑΙΣΧΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα έρχεται η δημοτική αστυνομία όλα θα μουν σε τάξη.

      Διαγραφή
  6. Το ξέρεις ότι το τένις προσελκύει κόσμο που σημαίνει συνάλλαγμα από όλη τη Ευρώπη? Οπότε γίνεται καλή δουλειά. Δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να αφήνουμε τα άλλα αθλήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλοι αυτοί περισσότεροι αν δεν ήταν πρόεδροι ήταν σύμβουλοι πού ήταν Με τόν πρώην στον ύπνο τού δικαίου άιντε άιντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)