Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Ντόρα Μπακογιάννη: Μην περιμένετε δέσμευση της Τουρκίας ότι τα F-16 δεν θα πετάνε πάνω από τα ελληνικά νησιά

Ντόρα Μπακογιάννη: Μην περιμένετε δέσμευση της Τουρκίας ότι τα F-16 δεν θα πετάνε πάνω απο τα ελληνικά νησιά
 

 

 Η προειδοποίηση της Ντόρα Μπακογιάννη για τα F16 που θα δώσουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία

Γράφει ο

Η Αθήνα ας μην περιμένει ρητή δέσμευση της Άγκυρας προς το Κογκρέσο ότι τα πλήρως οπλισμένα F-16 που αγοράζει δεν θα πετάνε απροειδοποίητα πάνω απο ελληνικά νησιά!

Την προειδοποίηση αυτή κάνει η Ντόρα Μπακογιάννη και προσθέτει ότι το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι μια γενική/τυπική δέσμευση της Τουρκίας - όπως άλλωστε προβλέπεται για κάθε αγοράστρια χώρα - ότι τα οπλικά συστήματα που αγοράζει απο τις ΗΠΑ δεν θα στραφούν κατά συμμαχικών χωρών ή φίλιων προς τις ΗΠΑ δυνάμεων όπως πχ είναι οι Κούρδοι της Συριας και του Β. Ιράκ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη βγήκε το πρωί στο ραδιόφωνο και τον Παύλο Τσίμα για να εξωραΐσει την κατάσταση και να υποστηρίξει πόσο «συμφέρουσα» και «επιτυχημένη» είναι η συμφωνία που πέτυχε ο αδελφός της.

Ωστόσο ως «γάτα» της πολιτικής απέφυγε κάθε αναφορά στο τελικό ύψος της προμήθειας των F-35 που θα αγγίξει τα 40 δις , όπως και στην «εντελώς δωρεάν» - όπως είπε ο Κυριάκος Μητοστάκης - παροχή των δυο φρεγατών.

Η Ντόρα Μπακογιάννη γνωρίζει καλά ως μέλος της επιτροπής εξοπλισμών της Βουλής ότι το Αμερικανικό Ναυτικό τις αξιολόγησε ως άχρηστες και γι αυτό τις απέσυρε ενώ πιθανή αποδοχή της... δωρεάς από την κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κοστίσει περί τα 100 εκατομμύρια στο Ελληνικό Δημόσιο για να γίνουν αξιόπλοες με διάρκεια ζωής περίπου μιας πενταετίας.

Η Ντόρα αφού δεν έβγαλε τσιμουδιά για τις φρεγάτες έσπευσε να εκφράσει την ευχαρίστηση της για την δωρεάν των μεταγωγικών C-130 λόγω του ότι τα έχει ανάγκη η ελληνική Αεροπορία… 

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Καλέ ποιος περιμένει τέτοια χαζά. Είπαμε ηλίθιοι αλλά όχι και τόσο.
    Αρκεί που η Μακονία μας οίναι αιληνηκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)