Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι με λοστούς απείλησαν τον Κασσελάκη και τρομοκράτησαν πολίτες - Δείτε βίντεο

Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι με λοστούς απείλησαν τον Κασσελάκη και τρομοκράτησαν πολίτες - Δείτε βίντεο
 

 Φραστική επίθεση κουκουλοφόρων στον Στέφανο Κασσελάκη στην πορεία κατά της ομοφοβίας στη Θεσσαλονίκη.

Kουκουλοφόροι - που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν αντιεξουσιαστές - που συμμετείχαν σε συγκέντρωση των ΛΟΑΤΚΙ κατά της ομοφοβικής επίθεσης εναντίον δύο τρανσέξουαλ ατόμων στη Θεσσαλονίκη, αποδοκίμασαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη, σύμφωνα με το thestival.gr

Το σκηνικό έντασης σημειώθηκε την ώρα που προσερχόταν στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που φιλοξενείται στον κινηματογράφο «Ολύμπιον».

Συγκεκριμένα, ομάδα κουκουλοφόρων έφθασε στην είσοδο του «Ολύμπιον» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αποδοκίμασε τον Στέφανο Κασσελάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προλαβαίνει να μπει στο εσωτερικό του κινηματογράφου.

Οι κουκουλοφόροι του φώναξαν «σκουπίδι» και τον αποκάλεσαν «καταπιεστή».

Κατά τη διάρκεια της πορείας, εξάλλου, άγνωστοι έκαναν «γυαλιά καρφιά» καφετέρια στην παραλιακή.

thest1_a2e56.jpg

Το συγκεκριμένο κατάστημα βρέθηκε στο στόχαστρο λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση με τη Γεωργία Μπίκα.

Επίθεση κουκουλοφόρων στην πορεία κατά της ομοφοβίας στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια νωρίτερα στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ για την ομοφοβική επίθεση του Σαββάτου (09.03.2024).

Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 40 ατόμων του ακροδεξιού χώρου, προσπάθησε να προσεγγίσει το σημείο και κινήθηκε κατά των διαδηλωτών, με τους συγκεντρωμένους να αντιλαμβάνονται την παρουσία ομάδας ακροδεξιών.

Με τη συνδρομή ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, τους απώθησαν προς τα στενά της πλατείας, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.

thest2_f52be.jpg

Επίθεση σε τρανσέξουαλ άτομα το Σάββατο

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ του Σαββάτου (09.04.2024) ομάδα νεαρών στην Αριστοτέλους επιτέθηκε λεκτικά σε δύο νεαρά άτομα, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Τα θύματα, φοβούμενα για την ασφάλειά τους, βρήκαν καταφύγιο σε κατάστημα εστίασης. Η ΕΛΑΣ προχώρησε συνολικά σε 21 προσαγωγές και συλλήψεις για το απαράδεκτο περιστατικό.

Μάλιστα, το μεσημέρι της Κυριακής ασκήθηκαν ποινικές διώξεις στους συλληφθέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)