Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Κι επισήμως η άρνηση της ΕΥΠ να ενημερώσει Ανδρουλάκη

 Νίκος Ανδρουλάκης

 

 
 Απαντήσεις για τη μεθόδευση αυτή ζητάει από τον πρωθυπουργό η Χαριλάου Τρικούπη

Επιστολή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ., με την οποία τον ενημερώνει για την άρνηση της ΕΥΠ να του αποκαλύψει τους λόγους της παρακολούθησης του έστειλε η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). 

Η ΕΥΠ, που υπάγεται απευθείας στο Μαξίμου, δε συμμορφώνεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ζητάει την ενημέρωση του Νίκου Ανδρουλάκη, κρίνει αντισυνταγματική την κυβερνητική διάταξη του 2021, χαρακτηρίζει «ανίσχυρη» την απαγόρευση ενημέρωσης του παρακολουθούμενου, ενώ σημειώνει πως «η πλήρης απαγόρευση της δυνατότητας ενημέρωσης του θιγόμενου» δε δικαιολογείται.

«Η ΕΥΠ αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Για αυτή τη μεθόδευση τι έχει να πει ο πρωθυπουργός και πολιτικός προϊστάμενος της;», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβινας και διαβεβαίωσε ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα συνεχίσει τον θεσμικό του αγώνα ενάντια σε όσους είναι υπόλογοι. «Περιμένουμε την ΑΔΑΕ και τις περαιτέρω ενέργειες», πρόσθεσε. 

Στην επιστολή που είχε αποστείλει η ΕΥΠ στην ΑΔΑΕ, ενημερώνοντας πως «δεν παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με τον λόγο παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ», επαναλάμβανε απλώς ότι ήταν «λόγοι εθνικής ασφάλειας». 

Οι απαντητικές επιστολές είχαν έρθει σε συνέχεια ερωτήματος που απηύθυνε η ΑΔΑΕ στη διοίκηση της ΕΥΠ και τον εποπτεύοντα εισαγγελέα, ζητώντας να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του «φακέλου Ανδρουλάκη» κατ' εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)