Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Ξεκινάν αυτή την εβδομάδα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

 

 

 
 Την Πέμπτη ξεκινούν οι εξετάσεις εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, την Παρασκευή για τους αποφοίτους των ΓΕΛ

Σήμερα, Δευτέρα 27 Μαΐου, ολοκληρώνονται οι απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι από την ερχόμενη Πέμπτη ρίχνονται στη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Οι προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές της Α' και Β' Λυκείου θα ολοκληρωθούν στις 14 Ιουνίου.

Για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ οι εξετάσεις θα αρχίσουν την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Μαΐου, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, ενώ οι Πανελλαδικές για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), θα αρχίσουν την Παρασκευή 31 Μαΐου με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται το υπουργείο Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων που θα διεκδικήσουν φέτος μία από τις 68.851 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, θα είναι αυξημένος σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Πότε τελειώνουν τα μαθήματα

Στα Γυμνάσια, τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν μεθαύριο, Τετάρτη 29 Μαΐου, ενώ οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του γυμνασίου θα αρχίσουν την επόμενη Δευτέρα, 3 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιουνίου 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)