Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Επεισόδια στο Βερολίνο: Ρόπαλα και γκλομπς στους χούλιγκανς βρήκε η γερμανική Αστυνομία – Σοβαρά τραυματίες

Επεισόδια στο Βερολίνο: Ρόπαλα και γκλομπς στους χούλιγκανς βρήκε η γερμανική Αστυνομία – Σοβαρά τραυματίες
 

 

 Τρεις τραυματίες από τα οπαδικά επεισόδια στο Βερολίνο – Ένα άτομο δίνει μάχη για τη ζωή του.

Ο τελικός του Final Four της φετινής Euroleague, στον οποίο θα συμμετάσχει ο Παναθηναϊκός, επισκιάστηκε, το βράδυ του Σαββάτου (25/05), από τα βίαια επεισόδια μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού σε σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» της ΕΡΤ, η άγρια οπαδική συμπλοκή έγινε σε κεντρικό σημείο του Βερολίνου την ώρα που κάποιοι είτε επέστρεφαν από το φαγητό τους είτε έβγαιναν για να διασκεδάσουν. Μάλιστα, αρκετοί ανέμεναν πως οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα είχαν αναχωρήσει από τη γερμανική πρωτεύουσα μετά τον αποκλεισμό των «ερυθρολεύκων» από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ακόμα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Ιωάννου, στην οπαδική συμπλοκή συμμετείχαν περίπου 20-25 άτομα από κάθε πλευρά, δηλαδή συνολικά σχεδόν 50 άνθρωποι, και δεν έγιναν κάποιες συλλήψεις. Από τα άγρια επεισόδια έχουν τραυμαστεί τουλάχιστον 12 άτομα – ένα από τα οποία δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και άλλα δύο είναι σοβαρά τραυματισμένα. Πάντως, δεν φαίνεται να επρόκειτο για «ραντεβού θανάτου».

Τι αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ για τα επεισόδια στο Βερολίνο

Φυσικά, τα επεισόδια μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο Βερολίνο, το βράδυ του Σαββάτου (25/05), απασχολούν και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Berliner Zeitung, άγρια συμπλοκή σημειώθηκε στο Prenzlauer Berg και έτσι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έγινε το βράδυ του Σαββάτου (25/05). Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, 12 άτομα τραυματίστηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό Prenzlauer Allee – εννέα ελαφρά, δύο σοβαρά, ενώ ένας ακόμη δίνει μάχη για τη ζωή του.

Γερμανία, Γερμανία Επεισόδια, Βερολίνο, Βερολίνο Επεισόδια, Παναθηναϊκός Ολυμπιακός, Final Four

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε λίγο πριν από τις 11 μ.μ. (τοπική ώρα) και, ανταποκρινόμενη σε ένα «περιστατικό μαζικών ατυχημάτων», όπως αρχικά χαρακτηρίστηκε η άγρια συμπλοκή, κινητοποιήθηκε στο σημείο με πολλά ασθενοφόρα. Η κατάσταση στον τόπο του συμβάντος ήταν αρχικά πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί, όπως δήλωσαν οι Αρχές. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στον σιδηροδρομικό σταθμό Prenzlauer Allee, αγωνίστηκαν να θέσουν υπό έλεγχο τα άτομα που συμμετείχαν στην άγρια συμπλοκή.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των Αρχών, άγνωστος – μέχρι στιγμής – αριθμός ατόμων συγκρούστηκε. Δημοσιογράφος της «Berliner Zeitung» μετέδωσε από το σημείο ότι προφανώς επρόκειτο για συμπλοκή οπαδών. Η Αστυνομία περικύκλωσε περίπου 70 άτομα στον σταθμό.

Ωστόσο, ένας μεγάλος αριθμός από τους εμπλεκόμενους στη συμπλοκή, κατάφερε να διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση. «Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να δώσουμε πληροφορίες σχετικά με τα αίτια της βίαιης συμπλοκής», δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας στην «Berliner Zeitung» κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (26/05).

Στα βίαια επεισόδια αναφέρεται και σχετικό δημοσίευμα του Der Spiegel, στο οποίο επισημαίνονται – μεταξύ άλλων – τα εξής: «Χρησιμοποιήθηκαν ρόπαλα του μπέιζμπολ και γκλομπ και αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας νωρίς το πρωί της Κυριακής (26/05). Οι εμπλεκόμενοι είχαν χτυπήσει ο ένας τον άλλον. Αρχικά δεν ήταν σαφές πόσοι ακριβώς άνθρωποι τραυματίστηκαν στο περιστατικό αργά το βράδυ του Σαββάτου (25/05)». 

Πηγή: ieidiseis.gr

2 σχόλια:

  1. Έκπληξις μεγίστη!
    Μέσα κι έξω από αυτό το πράμα που το λεν Ελλάδα, όσα κάνουν τα "καμάρια" της είναι μια διαρκής ντροπή και σιχασιά.
    Μια κοινωνία σε πλήρη παρακμή και αποσύνθεση.
    Το καλύτερο κομμάτι της τής έχει γυρίσει την πλάτη και την "έκανε", οι εναπομείναντες ζέχνουν και πνίγονται στην τοξικότητά τους και ζουν αυτό που τους αξίζει.
    Και το πράμα θα γίνει πολύ "καλύτερο" στο εγγύς μέλλον.
    Καληνύχτα στη χαβούζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δες μέσα στη χαβούζα και τις δικές σου ευθύνες.Όλοι εσείς οι κριτικοί του καναπέ δεν έχετε ιδέα από την πραγματική ζωή γιατί είστε μπούληδες αναπαραγωγοί και αιμοδότες του συστήματος.Απάντησε στον εαυτό σου τα παρακάτω ερωτήματα.Ποιός διάλυσε την κοινωνία και ποιός τους στηρίζει.Ζούμε σε δημοκρατία;Υπάρχει δικαιοσύνη;Υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία;Υπάρχει παιδεία;Υπάρχουν θεσμοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)