Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ: Σύγκληση της KO ζητά ο Νικήτας Κακλαμάνης

 Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ: Σύγκληση της KO ζητά ο Νικήτας Κακλαμάνης

«Υπηρετώ αυτή την παράταξη οργανωμένα από το 1964. Το dna αυτής της παράταξης το ξέρω όπως τις γραμμές στην παλάμη μου. Ξέρω τον κόσμο της παράταξης αυτής. Και αυτό δεν αντικαθίσταται με κανένα πτυχίο από Χάρβαρντ, με κανένα πτυχίο από Γέιλ και με κανέναν επικοινωνιολόγο, εγχώριο ή της αλλοδαπής»

«Ανασχηματισμοί εν θερμώ δεν πρέπει να γίνονται, αντίθετα πρέπει να προηγηθεί σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας για να συζητήσουμε τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος», δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, σχολιάζοντας τη φθορά στα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές 2024.

«Οταν ένας λαός σου δίνει αυτό το αποτέλεσμα, την κυβέρνηση κρίνει κατά κύριο λόγο και δευτερευόντος τους βουλευτές», τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές κατά του επικοινωνιολόγου Σταν Γκρίνμπεργκ, τον «καθοδηγητή» του προέδρου της ΝΔ.

«Υπηρετώ αυτή την παράταξη οργανωμένα από το 1964. Το dna αυτής της παράταξης το ξέρω όπως τις γραμμές στην παλάμη μου. Ξέρω τον κόσμο της παράταξης αυτής. Και αυτό δεν αντικαθίσταται με κανένα πτυχίο από Χάρβαρντ, με κανένα πτυχίο από Γέιλ και με κανέναν επικοινωνιολόγο, εγχώριο ή της αλλοδαπής», είπε με νόημα.

Ερωτηθείς αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τις ίδιες... γραμμές στην παλάμη του, απάντησε: «Είναι σίγουρο ότι δεν τις έχει. Και ο ίδιος δημοσίως το έχει πει ότι δεν είναι στην τάση που λέω εγώ, η οποία όμως είτε αρέσει είτε δεν αρέσει είναι η κυρίαρχη τάση μέσα στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη».

Οπως επισήμανε, μάλιστα, αυτοί που εξελέγησαν από τη ΝΔ στις ευρωεκλογές 2024 «παρά τον θυμό τους ή τη στενοχώρια τους, το μεγάλο κομμάτι αυτής της καταφρονημένης από μέρος της ηγετικής ομάδας του κόμματός μου, της λαϊκής δεξιάς, πήγε και ψήφισε αυτοί είναι που κράτησαν τη ΝΔ πρώτη με αυτή...», αφήνοντας μπηχτές για τους «επαγγελματίες τους κέντρου» (ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας) λιαζόντουσαν στις παραλίες της Αττικής.

Ερωτηθείς αν ο γάμος ομόφυλων έφερε... διαζύγιο της ΝΔ με κάποιους ψηφοφόρους, απάντησε θετικά: «Ναι, ένα κομμάτι ψηφοφόρων, από τους παραδοσιακούς, που δεν ήρθε να ψηφίσει, είτε πήγε σε αποχή είτε ψήφισε δεξιότερα. Και σας τα λέει αυτά κάποιος, που είμαι παραδοσιακός και ήμουν υπέρ».

Ο ίδιος ωστόσο μεταφράζει το αποτέλεσμα της κάλπης και ως μήνυμα για την ακρίβεια μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)