Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ ο Αυγενάκης με αίτημα τη διαγραφή του

Έγινε… «βγενάκης» - Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ ο Αυγενάκης με αίτημα τη διαγραφή του
 

 Η ντροπιαστική χειροδικία του Λευτέρη Αυγενάκη κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου τον στέλνει... σπίτι του.

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα τεθεί ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά τη ντροπιαστική χειροδικία του κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου. Ο σάλος που προκάλεσε το βίντεο που κατέγραψε τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να χειροδικεί τον στέλνει… σπίτι του.

Οι εξηγήσεις που έδωσε στον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρο Καλαφάτη, σε ραντεβού τους διάρκειας 15 λεπτών (από το οποίο ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έφυγε φανερά εκνευρισμένος) και στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα (η συνάντησή τους είχε διάρκεια 40 λεπτών) δεν κρίθηκαν ως ικανοποιητικές απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έτσι εισηγήθηκε τη διαγραφή του.

«Ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η Επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση», αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

Το σχετικό στίγμα, άλλωστε, είχε δώσει νωρίτερα το πρωί ο Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος αναφερόμενος στο ντροπιαστικό βίντεο που τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο των ελληνικών social media είπε πως «λογικές ‘ξέρεις ποιος είμαι εγώ’, δεν γίνονται αποδεκτές από τον Πρωθυπουργό», τονίζοντας πως τέτοιες περιπτώσεις συμπεριφορών κρίνονται «ακαριαία».

Αυγενάκης: Καμία χειροδικία, καμία λιποθυμία

«Ήταν μια κακιά στιγμή που μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε». Με αυτά τα λόγια επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου να χειροδικεί εναντίον υπαλλήλου αεροπορικής εταιρίας.

Είπε, μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΪ ότι όλα έγιναν «στην αγωνία μου να προλάβω την πτήση», ενώ τόνισε ότι δεν υπήρχε «καμία χειροδικία, καμία λιποθυμία».

Σημείωσε επίσης πως «δεν έχω κανένα ζήτημα να αντιμετωπίσω τη δικαιοσύνη», όσο για το αν θα παραιτηθεί είπε ότι «δεν υπάρχει τέτοια σκέψη».

Ανέφερε ότι το περιστατικό έχει λάβει μια εντελώς λανθασμένη τροπή και έκανε λόγο για «αποσπασματικά γεγονότα».

Επανέλαβε πως «υπήρχε μια κακιά στιγμή» και μίλησε για «αγωνία και τρέξιμο» είναι «συνεπής σε 
υποχρεώσεις».
 

«Λυπάμαι και ζητώ συγγνώμη» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρονται τα εξής:

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητω συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό "άγριου ξυλοδαρμού", "λιποθυμιών", "χειροδικιών" απο μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβαση.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Error loading embed...

«Υπάρχουν κι άλλα βίντεο» που «καίνε» τον Αυγενάκη – Πληροφορίες για διαπληκτισμό με αστυνομικούς

Φαίνεται πως το βίντεο που κάνει από χθες τον γύρο των ελληνικών social media, το οποίο δείχνει τον Λευτέρη Αυγενάκη να χειροδικεί κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου δεν είναι το μοναδικό που καίει το πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (ΟΣΕΥΠΕ), η οποία έφερε το θέμα στη δημοσιότητα με ανακοίνωση – καταγγελία, Κώστας Διαμαντής, υπάρχουν κι άλλα βίντεο στα οποία πρωταγωνιστεί ο κ. Αυγενάκης.

«Υπάρχουν κι άλλα βίντεο με αστυνομικούς, αυτά χρειάζονται έρευνα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Υπήρχαν κι άλλα γεγονότα. Έχουμε καταγγελίες ότι ο εν λόγω πρώην υπουργός χτύπαγε καρέκλες και έσπρωχνε πράγματα. Ζητάμε να ανοίξουν όλες οι κάμερες και να φανούν τα γεγονότα. Να μάθουμε τι έχει γίνει. Ο υπάλληλος έχει κλειστό το κινητό του. Του ζητάμε να μην φοβηθεί και να μιλήσει. Αυτό το επεισόδιο έγινε την Παρασκευή. Φανταστείτε τι πιέσεις υπήρχαν. Ήταν σαν μαινόμενος ταύρος», είπε στην εκπομπή Super Κατερίνα.

Σε εκείνο το σημείο ο εκ των παρουσιαστών της εκπομπής του είπε ότι έχει ενημέρωση ότι έλεγε «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;», με τον κ. Διαμαντή ν’ απαντά: «Αυτό θα σας έλεγα».

Πήρε σβάρνα πέντε κανάλια ο Αυγενάκης για να μαζέψει τα αμάζευτα

Όχι σε ένα, ούτε σε δύο, αλλά σε πέντε κανάλια, εντός 32 λεπτών, βγήκε ο Λευτέρης Αυγενάκης για να μαζέψει τον σάλο που προκάλεσε το βίντεο που τον δείχνει να χειροδικεί κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου.

Ο βουλευτής Ηρακλείου έκανε την αρχή (πού αλλού) στον ΣΚΑΪ, στις 08:45 και ακολούθησαν κατά σειρά Mega, στις 08:54, ΑΝΤ1, στις 08:57, ΕΡΤ, στις 09:11 και τέλος Action24, στις 09:17.

Παρά τη σκληρή προσπάθειά του, ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν έπεισε με τα όσα είπε στους πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς που λίγο πολύ ήταν τα ίδια. Ότι δηλαδή δεν υπήρξε χειροδικία και πως ήταν καθαρά «λεκτικό επεισόδιο».

Εν ολίγοις ότι όλοι μας είμαστε τυφλοί και στο βίντεο που φαίνεται κάποιος να χειροδικεί εναντίον του υπαλλήλου δεν είναι ο ίδιος, αλλά κάποιος ηθοποιός.

Η καταγγελία της ΟΣΕΥΠΕ

Η ΟΣΕΥΠΕ ζητά την «άμεση παρέμβαση των πολιτικών ηγεσιών των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών, καθώς επίσης της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να διατάξουν άμεση διερεύνηση του περιστατικού και να ελεγχθεί το οπτικοακουστικό υλικό της τελευταίας εβδομάδας των πυλών εξόδου για τις πτήσεις από Αθήνα σε προορισμούς της Κρήτης».

Αναλυτικά:

«Τις τελευταίες ώρες μια σοβαρότατη καταγγελία έχει φτάσει στην ΟΣΕΥΠΕ, σύμφωνα με την οποία εμπλέκεται πρώην Υπουργός της Κυβέρνησης σε περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος υπαλλήλου εδάφους γνωστής αεροπορικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρονται πρόκειται για ένα επεισόδιο που φαίνεται να έλαβε χώρα πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, με φερόμενο ως πρωταγωνιστή πρώην Υπουργό και θύμα της καταγγελλόμενης βιαιοπραγίας μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου που βρισκόταν στην πύλη εξόδου.

Ο πρώην Υπουργός φαίνεται να μπέρδεψε την πύλη, με αποτέλεσμα να κλείσει η πτήση. Είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το επώνυμο του τέως υπουργού, όμως και πάλι δεν εμφανίστηκε στην έξοδο. Ο εν λόγω, σύμφωνα με όσα μας μεταφέρουν, ταξίδευε από την Αθήνα με προορισμό έναν από τους νομούς της Κρήτης. Με καθυστέρηση αρκετής ώρας λοιπόν βρέθηκε μπροστά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και άρχισε να φωνάζει, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας. Κάποια στιγμή, όπως μας μεταφέρουν, η κατάσταση φαίνεται να ξέφυγε, με τον πρώην υπουργό να χτυπά με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού το οποίο έπεσε λιπόθυμο στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας.

Όμως και μπροστά στα όργανα, όπως μας μεταφέρουν, ο τέως υπουργός φαίνεται να πούλησε «τσαμπουκά» απειλώντας τον έναν εκ των δοκίμων ότι θα τον μεταθέσει. Μάλιστα όταν επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν φώναζε «μην με ακουμπάτε έχω ασυλία». Οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι το σκηνικό έχει βιντεοσκοπηθεί.

Εμείς απλά ρωτάμε δημόσια: Υπήρξε ΝΑΙ ή ΌΧΙ περιστατικό βιαιοπραγίας πρώην Υπουργού σε βάρος υπαλλήλου γνωστής αεροπορικής εταιρείας στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος;

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση των πολιτικών ηγεσιών των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών, καθώς επίσης της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να διατάξουν άμεση διερεύνηση του περιστατικού και να ελεγχθεί το οπτικοακουστικό υλικό της τελευταίας εβδομάδας των πυλών εξόδου για τις πτήσεις από Αθήνα σε προορισμούς της Κρήτης. Ειδικά ζητάμε να ελεγχθούν εκείνες οι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού πτήσεις, στις οποίες επέβαιναν πρώην υπουργοί και νυν βουλευτές της σημερινής Κυβέρνησης.

Καλούμε τον φερόμενο ως εμπλεκόμενο, εφόσον αυτό το περιστατικό έχει λάβει χώρα και αναγνωρίζει τον εαυτό του στις καταγγελίες, να βρει το πολιτικό θάρρος και το σθένος να επιβεβαιώσει ο ίδιος το περιστατικό, αναλαμβάνοντας την πλήρη πολιτική και ποινική ευθύνη της πράξης του. Καλούμε επίσης την αεροπορική εταιρεία, για την οποία μας μεταφέρουν ότι έχει ήδη ενημερωθεί η ανώτατη διοίκησή της, να λειτουργήσει (εφόσον επιβεβαιώνεται το περιστατικό) προστατευτικά για το μέλος του προσωπικού της και όχι υπέρ του πρώην υπουργού και της συγκάλυψης.

Για το θέμα, αν χρειαστεί, θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία που ήδη συλλέγουμε. Ελπίζουμε όλοι να σταθούν στο ύψος της ευθύνης τους και να ρίξουν φως σε ένα περιστατικό για το οποίο έχουν περάσει αρκετά εικοσιτετράωρα στο σκοτάδι…» 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)