Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Πάμε για 4.000 τα κρούσματα σήμερα, αλλαγές σε μετακινήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας

Πάμε για 4.000 τα κρούσματα σήμερα, αλλαγές σε μετακινήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας

 

Με 280 κρούσματα μπήκαμε στο lockdown πριν από πέντε ολόκληρους μήνες και με σχεδόν 4.000 κρούσματα σήμερα, ξεκινάει από το Σάββατο το άνοιγμα, οι αλλαγές στις μετακινήσεις και στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Κοντά στα 4.000 θα φτάσουν τα κρούσματα σήμερα, ενώ είναι πλέον δεδομένο ότι ξεκινούν αλλαγές στο lockdown, τη Δευτέρα ανοίγει το λιανεμπόριο, μετά από λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία, ενώ οι μετακινήσεις αλλάζουν από το Σάββατο. Στο τραπέζι είναι και η αλλαγή ώρας για την απαγόρευση κυκλοφορίας (επέκταση κατά 2 ώρες).

Στο lockdown μπήκαμε πριν από 5 μήνες με 280 κρούσματα και σήμερα φτάνουμε τα 4.000 κρούσματα και ταυτόχρονα αρχίζει το άνοιγμα της οικονομίας και της χώρας. Αν ήταν πετυχημένο ή όχι το lockdown το δείχνουν οι αριθμοί, ενώ από σήμερα η κυβέρνηση και η ΝΔ θα στρέψουν όλα τα «όπλα» τους στη Νέα Σμύρνη.

Η ανακοίνωση του Δήμου ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων στην περιοχή χρησιμοποιείται ήδη από τη ΝΔ, η οποία στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ Στόχος προφανώς να δικαιολογηθούν τα χιλιάδες κρούσματα μετά από 5 μήνες lockdown και το γεγονός ότι η χώρα ανοίγει σε χειρότερη κατάσταση από όταν έμπαινε σε αυτή την περιπέτεια. 

Η ΝΔ λοιπόν δείχνει πού θα πάει η κουβέντα, αφού σημειώνει: «Η ανακοίνωση του Δήμου της Νέας Σμύρνης ξαναφέρνει στο προσκήνιο το θέμα του συνωστισμού στους ανοιχτούς χώρους. Όσοι διοργανώνουν συναθροίσεις, αναγνωρίζουν τελικά το ρίσκο που αναλαμβάνουν για τη δημόσια υγεία; Ενώ ο κ. Τσίπρας δέχεται τις επιπτώσεις των συγκεντρώσεων στη μετάδοση του ιού, γιατί το κόμμα του συνεχίζει να τις στηρίζει; Η καταπολέμηση της πανδημίας απαιτεί υπεύθυνη συμπεριφορά από όλους».

Βέβαια τόσους μήνες δεν έχει γίνει καμία κουβέντα για τα λεωφορεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα τεστ στους χώρους εργασίας, αλλά και τα δεδομένα με τα οποία θα ανοίξει η χώρα.

Ταυτόχρονα τα μέτρα που θα αρθούν θα αφορούν την κίνηση σε ανοιχτούς χώρους... Δηλαδή από τη μία υπάρχει κατηγορία για τις συγκεντρώσεις στη Νέα Σμύρνη σε εξωτερικό χώρο, από την άλλη θα ληφθούν μέτρα για να βγει ο κόσμος έξω, για να μειωθεί η μεταδοτικότητα του ιου...

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας έκρουσε ο Διευθυντής Β΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, ακόμα, «δεν έχει γίνει έκρηξη κρουσμάτων στην Αθήνα, όπως στη Θεσσαλονίκη», ενώ έκανε λόγο για «ηφαίστειο που βράζει» αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνα στο λεκανοπέδιο της πρωτεύουσας.

Παράλληλα ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως ήταν λάθος η στρατηγική «να κυνηγήσουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα και όχι το κρούσμα» και επικαλέστηκε μάλιστα το παράδειγμα της Ιαπωνίας των 120 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία έχει περίπου τον ίδιο αριθμό θανάτων με τη χώρα μας.

«Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς», προειδοποίησε, καθώς μία «λάθος τακτική θα οδηγήσει σε έκρηξη του ηφαιστείου». Είπε πως κάποια μέτρα, που αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά, μπορούν να αρθούν, ωστόσο πρέπει να υπάρχει εγρήγορση.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)