Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Διπλό άνοιγμα στις 5 και 12 Απριλίου: Mε SMS στο 13032 στα καταστήματα

Διπλό άνοιγμα στις 5 και 12 Απριλίου: Mε SMS στο 13032 στα καταστήματα

 

Ώρα αποφάσεων για άνοιγμα καταστημάτων και σχολείων. Τα τελευταία δεδομένα - σενάρια και οι ενστάσεις των ειδικών.

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα καταστημάτων και σχολείων, με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων που συνεδριάζουν Τρίτη και Τετάρτη να θέτουν επι τάπητος όλα τα τελευταία δεδομένα σε σχέση με την πανδημία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, όλα δείχνουν πως αρχικά θα ανοίξουν στις 5 Απριλίου τα καταστήματα όχι με την μέθοδο του click away και click inside, αλλά με χρήση SMS στο 13032 και φυσική παρουσία στην επιχείρηση.

Εφόσον κάτι τέτοιο τελικά κλειδώσει οι καταναλωτές θα στέλνουν γραπτό μήνυμα στο 13032 για ψώνια στα καταστήματα και θα έχουν μόνο τρεις ώρες στη διάθεσή τους. Μάλιστα ο κάθε χρήστης θα μπορεί να στείλει μια φορά την ημερα αυτό το SMS, ενώ σε περίπτωση που θελήσει να στείλει και δεύτερο θα διαγράφεται από το σύστημα.

Για τα σχολεία ενώ όλα έδειχναν ότι θα άνοιγαν πρώτα, φαίνεται ότι τελικά προκρίνεται μια μικρή καθυστέρηση κάτι που το υπουργείο Παιδείας δεν θέλει να συμβεί.

Ωστόσο, πηγές σημειώνουν ότι για να ανοίξουν τα σχολεία θα πρέπει όχι μόνο να έχουν έρθει τα self test αλλά οι πολίτες και κυρίως μαθητές και εκπαιδευτικοί να έχουν κάνει τουλάχιστον ένα.

Αυτό σημαίνει ότι 700.000 μαθητές και 100.000 δάσκαλοι και καθηγητές θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί τα τεστ και σε δεύτερο χρόνο να ανοίξουν τα σχολεία στις 12/4.

Ποια όμως σχολεία θα ανοίξουν; Η Γ’ Λυκείου ή και τα Γυμνάσια; Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν αποφασιστεί να ανοίξουν (με πιθανότερη ημερομηνία η 12η Απριλίου) θα «ανεβάσουν ρολά» και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια κάτι που ήταν πάγιο αίτημα του υπουργείου Παιδείας.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν των σχεδιασμών της κυβέρνησης για το άνοιγμα καταστημάτων και σχολείων αρκετοί είναι οι ειδικοί οι οποίοι έχουν τις ενστάσεις τους επί των σχεδίων που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας.

Μιλώντας για παράδειγμα ο κ. Σαρηγιάννης στο Μega εμφανίστηκε αντίθετος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου λέγοντας ότι «θα ήταν παρακινδυνευμένο να ανοίξει στις 5 Απριλίου» ζητώντας σταδιακό άνοιγμα και «κινήσεις βήμα - βήμα», διευκρινίζοντας σε δεύτερο χρόνο μόνο σχολεία ή μόνο καταστήματα και εστίαση μετά το Πάσχα.

Όλα τα παραπάνω βέβαια θα αποσαφηνιστούν και θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση το αργότερα μέχρι την Πέμπτη.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)