Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

«Λάθος που κυνηγήσαμε την ανθρώπινη δραστηριότητα και όχι το κρούσμα»

«Λάθος που κυνηγήσαμε την ανθρώπινη δραστηριότητα και όχι το κρούσμα»

 

«Καμπανάκι» Καπραβέλου για τα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική. Κάνει λόγο για στρατηγικό λάθος, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της επιδημίας στη χώρα μας. 

Στη δήλωση πως ήταν στρατηγικό λάθος «να κυνηγήσουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα και όχι το κρούσμα», προέβη ο Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.  

Μάλιστα, ο διευθυντής Β΄ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης επικαλέστηκε το παράδειγμα της Ιαπωνίας των 120 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία έχει περίπου τον ίδιο αριθμό θανάτων από COVID-19 με την Ελλάδα. 

Παράλληλα, ο κ. Καπραβέλος προειδοποίησε πως «δεν έχει γίνει ακόμα έκρηξη κρουσμάτων στην Αθήνα, όπως στη Θεσσαλονίκη», κάνοντας για λόγο για «ηφαίστειο που βράζει», σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική εικόνα στο λεκανοπέδιο της Αττικής. 

«Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς», επεσήμανε, καθώς μία «λάθος τακτική θα οδηγήσει σε έκρηξη του ηφαιστείου». Υποστήριξε πως κάποια μέτρα που αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά μπορούν να αρθούν, ωστόσο, πρέπει να υπάρχει εγρήγορση.

Σχετικά με τα self tests, υπογράμμισε πως πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά. Το ζήτημα είναι το πώς θα γίνει η διαχείριση των κρουσμάτων, είπε και εξήγησε πως με τη μαζική χρήση των self tests ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να φθάσει στις 15.000.

Τόνισε, δε, πως εάν κάποιος δεν κάνει σωστά το self test, μπορεί να προκύψει αποτέλεσμα που θα είναι ψευδώς αρνητικό. Προϋπόθεση για τη σωστή αξιοποίηση των self tests, σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Καταλήγοντας, ο Νίκος Καπραβέλος προειδοποίησε πως μέχρι το τέλος Απριλίου η Αθήνα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ οποιοδήποτε άνοιγμα δραστηριότητας.  

Πηγή:ieidiseis.gr με πληροφορίες από ΑΝΤ1

1 σχόλιο:

  1. Ένα χρόνο μετά έχοντας καταστραφεί η χώρα ποιος από τους επιστήμονες της επιτροπής θα αναλάβει μερίδιο ευθύνης;
    Άλαλοι.
    Δεν περιμένουμε από τους μητσοτακικούς εγκάθετους της επιτροπής.
    Αυτά είναι για απευθείας αναθέσεις, και τσιμπούσι στις σάρκες του πτώματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)