Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Κουτσούμπας: Δεν υπάρχουν στοιχεία για προανακριτική κατά Παππά

Κουτσούμπας: Δεν υπάρχουν στοιχεία για προανακριτική κατά Παππά

 

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου

 

 

Η πρόταση της ΝΔ δεν τεκμηριώνεται με τα μέχρι τώρα στοιχεία που είναι σε γνώση όλων των κομμάτων, τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας

Την πρόθεση του ΚΚΕ να μη στηρίξει την πρόταση της ΝΔ για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής κατά του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά, ανακοίνωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν κάτι τέτοιο.

«Η θέση του ΚΚΕ είναι ότι η πρόταση της ΝΔ δεν τεκμηριώνεται με τα μέχρι τώρα στοιχεία που είναι σε γνώση όλων των κομμάτων» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Σημείωσε, πάντως, ότι αντί για προανακριτική επιτροπή θα μπορούσε να συσταθεί εξεταστική επιστροπή στη Βουλή ώστε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και οι ευθύνες που απορρέουν για πολιτικά πρόσωπα και πρώην υπουργούς. 

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Κουτσούμπας κατήγγειλε τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις -συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ- ότι «προσπαθούν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια με τα ΜΜΕ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες που ελέγχουν την ενημέρωση».

Ανέφερε δε ότι για πολλά χρόνια αυτός ο χώρος ήταν προνομιακό πεδίο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι «εν πολλοίς εξακολουθεί να είναι».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να μπει στο παιχνίδια επιχειρώντας αναδιανομή της πίτας με νέα τζάκια δίπλα στα παλιά» είπε ο κ. Κουτσούμπας και καταλόγισε στον λεγόμενο νόμο Παππά και τον σχετικό διαγωνισμό ότι ουσιαστικά επιχείρησε «ανακάτεμα της τράπουλας».

«Είμαστε σίγουροι ότι η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε προσπάθειες να διευκολύνει επιχειρηματίες που ήταν εκείνη την περίοδο κοντά σε αυτήν» κατήγγειλε ο κ. Κουτσούμπας και μίλησε για ευνοϊκές ρυθμίσεις προς τα κανάλια μετά την αδειοδότηση.

Η ΝΔ χαρίζει στα κανάλια εκατομμύρια που θα μπορούσαν να δοθούν στην υγεία

Ο ΓΓ του ΚΚΕ καταλόγισε όμως στη ΝΔ ότι σήμερα χαρίζει στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών ολόκληρη την ετήσια δόση της τάξης των 3,5 εκατ. ευρώ. «Τους βάζετε να καταβάλουν μόνο 50.000 ευρώ. Μην είστε τόσο σκληροί…» είπε σε σκωπτικό ύφος ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα.

Επισήμανε δε ότι αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, για τα σχολεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους εργαζόμενους.

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Ναι αλλά πώς θα στρέψουμε την προσοχή των ηλίθιων από την καταστροφή που έχουμε προκαλέσει;
    Δε τα ξέρεις τα κόλπα μπάρμπα Δημητρό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)