Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Άγιος Σάββας: Συγκέντρωση και πορεία για την απόλυση γιατρού μέσα στην πανδημία

Άγιος Σάββας: Συγκέντρωση και πορεία για την απόλυση γιατρού μέσα στην πανδημία 

 Κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, μία ημέρα πριν ολοκληρωθεί η απόλυση του προέδρου του σωματείου του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» Κώστα Καταραχιά.

Στην Αθήνα, διοργανώνουν πανυγειονομική απεργιακή συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας. Προηγήθηκε συγκέντρωση στις 12 στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και πορεία μέχρι το υπουργείο. Στάση εργασίας έχουν προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη, στάση εργασίας έχει προκηρύξει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση στη 1 στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, έξω από τα γραφεία όπου στεγάζονται η 3η και 4η ΥΠΕ. Καταγγέλλει την απαράδεκτη εκδικητική απόλυση του Κώστα Καταραχιά, ενώ παράλληλα καλεί σε παύση της δίωξης του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ Θανάση Σιούλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Καταραχιάς είναι ο μοναδικός επικουρικός γιατρός σε όλη τη χώρα, του οποίου η σύμβαση του δεν πήρε παράταση μέχρι τον Οκτώβριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)