Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Στη Βουλή το πολύμηνο lockdown - Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Παρασκευή

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου

Συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών σχετικά με την επιδείνωση των επιδημιολογικών στοιχείων παρά το πολύμηνο lockdown αλλά και την κυβερνητική απόφαση για άνοιγμα δραστηριοτήτων τον Απρίλιο, θα διεξαχθεί την Παρασκευή στην Βουλή.

Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση θα πραγματοποιηθεί μετά από πρωτοβουλία της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά η οποία έχει καλέσει την κυβέρνηση να καταρτίσει εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και τις επιπτώσεις της στην οικονομία. Στη συνεδρίαση της Παρασκευής αναμένεται να κυριαρχήσει η πολιτική μονομαχία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα με επίκεντρο το μακρόχρονο και μη αποτελεσματικό lockdown που εφαρμόζεται εδώ και πέντε μήνες στη χώρα. Παράλληλα, αναμένεται να συζητηθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για άνοιγμα δραστηριοτήτων ενόψει του Πάσχα αλλά και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Σημειώνεται ότι το αίτημα για τη διεξαγωγή της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης είχε κατατεθεί από την κυρία Γεννηματά στις 29 Ιανουαρίου αλλά παραμένει επίκαιρο παρά την παρέλευση δύο μηνών.

Τότε η κυρία Γεννηματά είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν διαθέτει σχέδιο για ένα ασφαλές και σταδιακό άνοιγμα με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και ότι «παλινωδεί στη λογική του «lockdown-ακορντεόν» που θα έχει ακόμη πιο καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία».

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)