Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Μελβούρνη: Γλέντι τρικούβερτο από τη Ν.Δ.

 https://im1.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2021/14/338306-nd_melboyrnh.jpg

Αυστραλία: Γλέντι τρικούβερτο από τη ΝΔ για το κυνήγι της ομογενειακής ψήφου  

Του Θοδωρή Καραγιαννίδη

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει σε ομογενείς στην Αυστραλία το «γλέντι τρικούβερτο» που οργάνωσαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, για το κυνήγι της ομογενειακής ψήφου, την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας με χιλιάδες κρούσματα, εκατοντάδες διασωληνωμένους και δεκάδες θύματα καθημερινά, ενώ το ΕΣΥ βιώνει πολεμικές καταστάσεις και βρίσκεται υπό κατάρρευση με περισσότερους από 100 ασθενείς να περιμένουν για ημέρες μια κλίνη ΜΕΘ και να χάνουν τη ζωή τους εκτός εντατικής. 

Μάλιστα, οι βολές και η έντονη κριτική για τα γεγονότα δεν προέρχεται από πολιτικούς αντιπάλους αλλά από φιλικά προσκείμενα στην κυβερνητική παράταξη ομογενειακά ΜΜΕ, τα οποία κατηγορούν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ότι έχει  μετατραπεί σε «σκυλάδικο γ' κατηγορίας».

Οι γραφικές εικόνες που έχουν δημοσιευτεί στα κοινωνικά δίκτυα με σπάσιμο πιάτων και κακόγουστο ξεφάντωμα, είναι άξιες απορίας ακόμη και αν επιστρατεύονται από τη Νέα Δημοκρατία για την προσέλκυση της ομογενειακής ψήφου,  καθώς διαφαίνεται στον ορίζοντα το ενδεχόμενο εκλογών. Επιπλέον, δικαιώνουν την κριτική που έχει γίνει για τις προσδοκίες και τον τρόπο που θα διαχειριστεί την ψήφο των ομογενών  η Νέα Δημοκρατία.

Σπάσιμο πιάτων, γραφικές εικόνες και σε τραπεζομάντηλο με μανταλάκια ο υφυπουργός

Το γλέντι που διοργάνωσαν οι οργανώσεις της Νέας Νότιας Ουαλίας πραγματοποιήθηκε στο C Side του Σίδνευ, όπου εμφανίζονται τα κομματικά στελέχη να διασκεδάζουν σπάζοντας πιάτα και παρουσιάζονται εικόνες που θυμίζουν μια εποχή που έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί στη μητροπολιτική Ελλάδα. Μάλιστα, στην εκδήλωση εμφανίστηκε μέσω βίντεο που προβλήθηκε σε ένα τραπεζομάντηλο στερεωμένο με μανταλάκια, ο υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Βλάσης.

Η κριτική δεν σταματά μόνον στις εκτός πραγματικότητας αντιαισθητικές εικόνες αλλά και στην ουσία, καθώς στην εκδήλωση με τους πιθανούς ψηφοφόρους των ελληνικών εκλογών δεν ειπώθηκε το παραμικρό για τα σοβαρά πολιτικά ζητήματα της Ελλάδας, ενώ οι συμμετέχοντες, ήταν όλοι προχωρημένης, σχετικά ηλικίας, γεγονός που ανησυχεί τους οπαδούς της ΝΔ στην Αυστραλία αλλά προκαλεί σοβαρό προβληματισμό και για τη σχέση των εκλογέων της ομογένειας με την πραγματικότητα της σύγχρονης Ελλάδας.

 

«Τι πανηγύριζαν ακριβώς τη στιγμή που η χώρα δοκιμάζεται;»

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι βολές και οι αποδοκιμασίες για το γεγονός προήλθαν κυρίως από φιλικά προσκείμενα ομογενειακά ΜΜΕ που κατηγορούν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ότι έχει  μετατραπεί σε «σκυλάδικο γ κατηγορίας», αλλά και τους επιτελείς της περιοχής που δείχνουν να μην έχουν καμία σχέση με ό,τι πραγματικά συμβαίνει, την ώρα που στην Ελλάδα ανακοινώνονται δεκάδες νεκροί καθημερινά από την πανδημία.

Ενδεικτικά, η ομογενειακή εφημερίδα «Κόσμος» αναφέρει: «Δραματικός ήταν στο τηλεφώνημα που έκανε στην εφημερίδα μας πολύ γνωστός δικηγόρος Νεοδημοκράτης από την Μελβούρνη, διερωτώμενος πως βρέθηκαν τόσοι “υποψήφιοι γαμπροί” στην τοπική και πόσο “αυτό το πανηγύρι θα ωφελήσει το κόμμα…”. Αναρωτιέται κανείς μαζί του, είναι δυνατόν να παρουσιάζει τέτοια εικόνα μια οργάνωση κυβερνώντος κόμματος, που βρίσκεται στο εξωτερικό μεν, αλλά στην Αυστραλία με την πολυπληθή ελληνική παροικία;

Είναι δυνατόν σε μια χρονική συγκυρία που υποτίθεται ότι υπάρχει ευφορία και κινητοποίηση λόγω της δυνατότητας ψήφου των Αποδήμων, να μπαίνουν τέτοια επικοινωνιακά αυτογκόλ; Είναι δυνατόν ένα κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία και φιλοδοξεί να παραμείνει εκεί, να μην μπορεί να οργανώσει μια αξιοπρεπή εκδήλωση, αλλά να τη μετατρέπει σε πανηγύρι; Τι πανηγύριζαν ακριβώς τη στιγμή που η χώρα δοκιμάζεται; Πως την βοηθούν και τη χώρα και το κόμμα τους, με τα σπασμένα πιάτα; Για να μη την παρομοιάσουμε με παράσταση του γνωστού λαϊκού μας ήρωα, όσο κι αν ο μπερντές μας προκάλεσε σχετικούς συνειρμούς…».

Πηγή:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)