Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Ανατροπή με τις διαδημοτικές μετακινήσεις, πώς ανοίγουν τα μαγαζιά σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

 Ανατροπή με τις διαδημοτικές μετακινήσεις, πώς ανοίγουν τα μαγαζιά σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

 

Η επιτροπή εσηγείται ανατροπή με τις διαδημοτικές μετακινήσεις, καθώς ζητάει να παραμείνουν ως έχουν. Πώς ανοίγουν τα μαγαζιά σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη με τη μέθοδο του click away και το άνοιγμα των καταστημάτων στην Πάτρα με ραντεβού και click away αποφάσισε να προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. 

Αντίθετα, κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στην Κοζάνη, ενώ ούτε την ερχόμενη εβδομάδα θα επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα.

Σε ό,τι αφορά στις διαδημοτικές μετακινήσεις, σημειώθηκε ανατροπή. Όλοι περίμεναν να επιτραπούν από Δήμο σε Δήμο και τις καθημερινές. Όμως η επιτροπή δεν εισηγείται αλλαγή . Εξακολουθεί να ισχύει μόνο για τα Σαββατοκύριακα με SMS με τον κωδικό 6 στο 13033.  

Στο μεταξύ, υπό προϋποθέσεις θα λειτουργήσουν από την Δευτέρα 12 Απριλίου τα κυλικεία που λειτουργούν εντός των δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων (λυκείων και σχολείων ειδικής αγωγής), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Πιο αναλυτικά:

Θα πωλούνται μόνο προσυσκευασμένα προϊόντα από τον επιτρεπόμενο κατάλογο, με τη διαδικασία «παραλαβής από το κατάστημα» (take away).

Απαγορεύεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και ορθοστατών (stands).

Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας και τοποθέτηση απολυμαντικών σε εμφανή σημεία.

Πρέπει να διασφαλίζονται συνθήκες εξαερισμού.

Τέλος σημειώνεται ότι οι ως άνω επιχειρήσεις, παραμένουν εντός του πλαισίου οικονομικών ενισχύσεων, που ισχύει για τον κλάδο της εστίασης.  

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)