Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021

Υπογραφή της σύμβασης για «Κτηνιατρικές εργασίες, σημάνσεις εμβολιασμοί αδέσποτων ζώων συντροφιάς» στην Αλμωπία.


Από τις 8/4/2021 ο Δήμος Αλμωπίας έχει και επίσημα για άλλη μια χρονιά παροχή υπηρεσιών κτηνιατρικών πράξεων για τα αδέσποτα.

Τα τελευταία 7 χρόνια ο Δήμος καταβάλει τεράστιες προσπάθειες, αξιοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει ώστε να μειώσει τον αριθμό των αδέσποτων ζώων .

Δυστυχώς τα αδέσποτα δεν είναι ένα  φαινόμενο το οποίο έρχεται και πρέπει να αντιμετωπιστεί .Τα αδέσποτα τα δημιουργεί ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και μόνο ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ μπορεί να  σταματήσει το φαινόμενο αυτό.

Κανένας Δήμος, κανένα κράτος δεν μπορεί να δώσει λύση εάν δεν σταματήσουν οι συνεχόμενες εγκαταλείψεις.

Οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς πρέπει να κατανοήσουν πως εγκαταλείποντας ένα ζώο προκαλούν τεράστια προβλήματα στην κοινωνία.  Πρέπει   όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους  ως πολίτες και να μην συμβάλουν  στην εγκατάλειψη των ζώων.

Ο  Δήμος  Αλμωπίας συνεχίζει την προσπάθεια και ζητά

 

άσυμμάχους όλους τους ευσυνείδητους πολίτες, όλους όσοι θέλουν να υπάρχει ένας δήμο; χωρίς αδέσποτα, όλους όσοι μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση αυτή με κάθε μέσο από την πλευρά τους.

Αντικείμενο  της  συγκεκριμένης  σύμβασης  είναι  η παροχή  κτηνιατρικών  εργασιών, σημάνσεων και  εμβολιασμών αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου  Αλμωπίας, οι οποίες θα εκτελεστούν από την ανάδοχο.

 

Η  παροχή  των  κτηνιατρικών  υπηρεσιών  στα  αδέσποτα  ζώα

Η παροχή  των  κτηνιατρικών  υπηρεσιών  στα  αδέσποτα  ζώα

συντροφιάς  του  Δήμου  Αλμωπίας  θα  γίνεται  αποκλειστικά  και  μόνο  μετά από ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και έγγραφη εντολή της υπηρεσίας στην ανάδοχο, σε ζώα  που  μεταφέρονται  στο  ιατρείο  είτε  από  το  εντεταλμένο  συνεργείο περισυλλογής του Δήμου Αλμωπίας, είτε με οποιοδήποτε άλλον τρόπο (π.χ. μεταφορά από πολίτη).

 

Ο  Δήμος  Αλμωπίας  συνεργάζεται  με  τον  Φιλοζωικό  Σύλλογο  Αριδαίας  «Η ΕΛΠΙΔΑ» στο πλαίσιο διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και έχει καταφέρει μέχρι  τώρα να προβεί σε 240 υιοθεσίες αδέσποτων ζώων σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και πάνω από 600 κτηνιατρικές πράξεις σε μόλις ενάμιση χρόνο!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21