Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Ζητείται φορολογικός επιστήμων με 4ετή προϋπηρεσία σε... ΜΜΕ

 
Κραυγαλέα φωτογραφική διάταξη προκήρυξης του υπουργείου Οικονομικών για προσλήψεις «ειδικού επιστημονικού προσωπικού» • «Τι να έχεις δουλέψει σε κανάλι, τι στα λογιστικά, το ίδιο είναι για την κυβέρνηση των αρίστων», καταγγέλλει αναγνώστης που εντόπισε την προκήρυξη.

Από αναγνώστη- εργαζόμενο σε υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, που για ευνόητους λόγους ζητάει να κρατηθεί η ανωνυμία του, λάβαμε μια άκρως ενδιαφέρουσα καταγγελία για φωτογραφική προκήρυξη πρόσληψης «ειδικού επιστημονικού προσωπικού», στην οποία μεταξύ άλλων ορίζεται ως προαπαιτούμενο προϋπηρεσία 4 ετών σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης! Διά του λόγου το αληθές, παρατίθεται και η επίμαχη προκήρυξη (Φωτ.). Η επιστολή -καταγγελία έχει ως εξής:

«Την ώρα που το Υπουργείο Οικονομικών σπρώχνει στην ανεργία δεκάδες καθαρίστριες επιχειρεί να προσλάβει με φωτογραφική προκήρυξη του ΑΣΕΠ ειδικό επιστημονικό προσωπικό (η αμοιβή κάθε νέου υπαλλήλου θα ισούται περίπου με τις αμοιβές 4 καθαριστριών!) στη Διεύθυνση Φορολογικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών. Είναι τόσο προκλητική η προκήρυξη αυτή [Προκήρυξη ΑΣΕΠ Αριθμός 7Ε/2021] ώστε για ένα εξειδικευμένο αντικείμενο, όπως η φορολογία, ζητείται προϋπηρεσία 4 ετών σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (για 2 εκ των θέσεων που προκηρύσσονται)!

»Η ακριβής διατύπωση της προκήρυξης στο πεδίο της επιστημονικής (sic) εξειδίκευσης είναι:

“...Εμπειρία απαιτούμενη κατά περίπτωση τουλάχιστον τεσσάρων (4) ετών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή στη λογιστική ή στην ανάλυση φορολογικών δεδομένων και ερευνών ή στην αποτίμηση μέτρων φορολογικής πολιτικής ή στη συμβουλευτική σε θέματα φορολογικής πολιτικής ή στη φορολογική νομοθεσία ή στη συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς (π.χ. Ευρωπαϊκή Ενωση, ΟΟΣΑ, ΔΝΤ) μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών...”.

»Τι να έχεις δουλέψει σε τηλεοπτικό κανάλι, τι στο αντικείμενο της λογιστικής! Το ίδιο είναι, αφού θα σε προσλάβουν ως μόνιμο υπάλληλο στο υπουργείο Οικονομικών για να ασχολείσαι με τη φορολογική νομοθεσία επί της κυβέρνησης των αρίστων!

»Και την ίδια ώρα που συμβαίνουν τα παραπάνω η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποιεί μεταφορές-ανακαινίσεις-μετακομίσεις υπηρεσιών του υπουργείου και της ΑΑΔΕ με αδιαφανή τρόπο και άγνωστο κόστος, με τους εργαζόμενους να περιφέρονται άσκοπα από κτίριο σε κτίριο (βλ. μετακομίσεις πέριξ του Συντάγματος σε ένα απίστευτο γύρω-γύρω όλοι και διαμαρτυρίες για ακατάλληλο κτίριο στην Πειραιώς από υπαλλήλους και άλλα πολλά), ενώ το αρμόδιο πολιτικό προσωπικό δεν δίνει κανέναν λογαριασμό σε κανέναν για τα έξοδα που γίνονται και την ταλαιπωρία που υφίστανται πολίτες και υπάλληλοι. Δυστυχώς οι “άριστοι” κουρελιάζουν και εξευτελίζουν και το ΑΣΕΠ (πώς πέρασε αλήθεια αυτή η προκήρυξη;) αλλά και κάθε έννοια νομιμότητας».

Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε στα καταγγελλόμενα του φίλου αναγνώστη είναι το ερώτημα: η προϋπηρεσία 4 ετών σε ΜΜΕ που απαιτείται για την «εξειδικευμένη θέση» αφορά μόνο τα μέσα της λίστας Πέτσα ή μπορεί να είναι και εκτός αυτών;

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)