Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Δίκη Φιλιππίδη: Ομόφωνα δεκτό το αίτημα για κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών για δύο μάρτυρες

  Δίκη Φιλιππίδη: Άρχισε η διαδικασία – τι ζητάνε οι καταγγέλλουσες 

Ομόφωνα δεκτό το αίτημα για κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών των δύο εκ των τριών θυμάτων στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.


«Η διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών διευκολύνει την εξακρίβωση της αλήθειας προκειμένου οι καταγγέλουσες να νιώσουν πιο άνετα και να αναφερθούν σε λεπτομέρειες που δεν έχουν φωτιστεί ακόμα», ανέφερε η Πρόεδρος της έδρας, συμπληρώνοντας ότι μόνο τα δυο θύματα θα καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών και στην υπόλοιπη διαδικασία θα υπάρχει δημοσιότητα.

Νωρίτερα, υπέρ της απόρριψης του σχετικού αιτήματος είχε ταχθεί και η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Το δικαστήριο πρέπει να επικεντρωθεί στη στάθμιση των συμφερόντων. Από τη μια πλευρά υπάρχει η θεμελιωμένη δημοσιότητα της δίκης και η συνταγματικά κατοχυρωμένη κάμψη της δημοσιότητας όταν πρέπει να προστατευτεί η προσωπική ή οικογενειακή ζωή των διαδίκων. Η αποφυγή περαιτέρω τραυματισμού των θυμάτων εκθέτει το θύμα όχι μόνο στους παριστάμενους αλλά και σε ένα εκτεταμένο δίκτυο πληροφόρησης», εξήγησε η εισαγγελέας.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι το αίτημα πρέπει να απορριφθεί καθώς, όπως ανέφερε, «οι καταγγελίες έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και οι καταθέσεις των δυο καταγγελλουσών. Δεν θα τις υποβάλει σε περαιτέρω θυματοποίηση η δημόσια κατάθεσης τους. Είτε γίνει δημόσια είτε κεκλεισμένων των θυρών η διαδικασία, θα συνεχίσουν να υπάρχουν δημοσιεύματα. Δεν θα προκαλέσει επιπλέον τηλεοπτικά καθώς το περιεχόμενο των καταθέσεων τους έχει ήδη δημοσιοποιηθεί. Επομένως κατά την κρίση μου δεν θα υποβληθούν σε περαιτέρω θυματοποιηση. Ούτως η άλλως όπως και να γίνει η δίκη θα συνεχίσει να υπάρχει δημοσιότητα. Δεν θα υπάρξει επιβάρυνση. Να απορριφθεί το αίτημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)