Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Με τον «γλειφιτζούρη» δεν πας πας πουθενά κ. Μπάτση


 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου , με αφορμή  την   περίεργη επικοινωνιακά επίσκεψη της υπουργού πολιτισμού  στο κάστρο της Χρυσής , ο Νίκος Παρούτογλου έθεσε εύστοχα το θέμα της ενημέρωσης  και του δημοσιογράφου  που έχει προσληφθεί  για τον λόγο αυτό . Ο Ν. Παρούτογλου επισήμανε το απλό και αυτονόητο ότι η αποστολή του συγκεκριμένου είναι η  ενημέρωση  των δημοτών. Κάτι που φυσικά  μέχρι σήμερα δεν ισχύει. Ο Δήμαρχος προσπάθησε  να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα , αναπτύσσοντας μάλιστα και διάφορες –ατυχείς πιστεύω- θεωρίες  περί δημοσιογραφίας  κλπ , που στην ουσία αναιρούν την αναγκαιότητα  ύπαρξης ειδικού  συνεργάτη –δημοσιογράφου.

 Ο Δήμαρχος δικαιολογείται μέχρι ένα σημείο  να μην γνωρίζει πως λειτουργεί η δημοσιογραφία  και η καλώς εννοούμενη επικοινωνία και ενημέρωση . Η ενημέρωση είναι ιερό δικαίωμα των δημοτών και ο Δήμος οφείλει να το παρέχει.  Ο συγκεκριμένος ,όμως – ειδικός συνεργάτης  -δημοσιογράφος  οφείλει να το γνωρίζει . Ο Δήμαρχος στη προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και αντιλαμβανόμενος ότι η συγκεκριμένη επιλογή δεν ήταν και η καλύτερη, είπε ψευδώς –προφανώς εν τη ρύμη του λόγου ,  ότι ο συγκεκριμένος είναι ιδιοκτήτης  συγκεκριμένης εφημερίδας, Το σωστό είναι πως εργάζεται  στη συγκεκριμένη εφημερίδα εκτός Δήμου Αλμωπίας. .Αδιάφορο βέβαια για τον κόσμο.

Οι «παροικούντες» στην Ιερουσαλήμ ,  γνωρίζουν τίνος επιθυμίες εκπληρώθηκαν με την συγκεκριμένη πρόσληψη. Το ζητούμενο όμως δεν  είναι αυτό. Το ζητούμενο  είναι αν κάνει τελικά την δουλειά για την οποία προσλήφθηκε . Αν δηλαδή  ενημερώνονται οι δημότες έστω και στοιχειωδώς .Ούτε και θα μπούμε στον κόπο , να αναφερθούμε στον τρόπο που συμπεριφέρεστε στα ΜΜΕ  μας. Αν και δεν είναι προσωπικό το θέμα , αλλά ζήτημα απλής δημοκρατίας . Δεν είναι της ώρας όμως . 
 Το θέμα είναι η ενημέρωση του κόσμου  Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει .Ούτε κατά διάνοια. Μέχρι τώρα τουλάχιστον.

Αν έχει εκδώσει έστω και ένα Δελτίο Τύπου.Πιστεύω προσωπικά ούτε δεν έχει  εκδώσει  κανένα. Διότι κανένα δελτίο τύπου δεν έχει την στοιχειώδη δημοσιογραφική γραφή . Εκτός και αν είναι τελείως άσχετος. 

Ο συγκεκριμένος ειδικός συνεργάτης έχει να επιδείξει μοναδική ικανότητα στο γλύψιμο μερίδας του δημοτικής ομάδας του δημάρχου  . Με τον τρόπο όμως που τους  «γλύφει» τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. 

Ότι καλύτερο για την αντιπολίτευση, που μάλλον πρέπει να τον επικροτεί , αντί να τον μαλώνει , για το έργο που  τους προσφέρει.

 Η επικοινωνιακή πολιτική που επέλεξε η παράταξη του δημάρχου είναι δική της υπόθεση  και σεβαστή για την παρουσίαση  στο μέσο που δουλεύει . Το θέμα κ. Δήμαρχε είναι η περιβόητη ενημέρωση .

Αν εσείς είστε ευχαριστημένος έχει καλώς . Αν είναι ευχαριστημένοι οι δημότες έχει ακόμα πιο καλώς .

Εμεις οι της «παλαιάς « κοπής  ίσως να τα βλέπουμε αλλιώς . Αν οι διαπιστώσεις μας απέχουν από την πραγματικότητα και  τις  δικές σας αντιλήψεις ,  αγνοήστε τις . Εκείνο που δεν μπορείτε να αγνοήσετε είναι η υποχρέωσή σας να ενημερώνετε τον κόσμο.

Πέτρος Σαμάνδης

 Υ.Γ.

Οι επισημάνσεις αυτές κ. δήμαρχε  γίνονται με καλές προθέσεις . Όχι από αντιπολιτευτική διάθεση , διότι όπως είναι γνωστό εγώ δεν πολιτεύομαι πουθενά. Κρίνομαι κάθε μέρα από τον κόσμο και λογοδοτώ σε αυτόν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)