Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Υποβολή πρότασης για την ένταξη σχολικών μονάδων του Νομού Πέλλας



Κατόπιν πρωτοβουλίας της Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κας Θεοδώρας Τζάκρη, προχωρά μέσω του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ)
 η υποβολή φακέλου πρότασης για την ένταξη σημαντικών έργων υποδομής και ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων του Νομού Πέλλας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) που υλοποιείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής. Στόχος του προγράμματος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση και η ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας στα σχολικά κτίρια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν το Δημοτικό Σχολείο Γαλατάδων και το συγκρότημα του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, στο οποίο συστεγάζεται επίσης και το Εσπερινό Λύκειο Γιαννιτσών.
Όσον αφορά στο Δημοτικό Σχολείο των Γαλατάδων, το οποίο στεγάζει 65 μαθητές, το κτίριο παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα απώλειας θέρμανσης και  παρά τις προσθήκες και παρεμβάσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει δεν έχει βρεθεί ακόμα μόνιμη λύση. Η ολοκληρωμένη πρόταση στο πλαίσιο του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης αφορά στην αντικατάσταση των κουφωμάτων, την αλλαγή του καυστήρα θέρμανσης, την αντικατάσταση των σωμάτων καλοριφέρ, την υλοποίηση εργασιών μόνωσης, καθώς και όλων των απαιτούμενων τεχνικών εργασιών προκειμένου να περιοριστούν οι απώλειες στη θέρμανση και να προωθηθεί η ενεργειακή αυτονομία του κτιρίου. Ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να φτάσει τα 80.000 ευρώ, ποσό το οποίο και θα καλυφθεί στο σύνολό του από το πρόγραμμα.
Σημαντικά προβλήματα παρουσιάζονται και στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, το ΣΕΚ, το ΙΕΚ και το εσπερινό Λύκειο Γιαννιτσών, συνολικού στεγασμένου εμβαδού 3.000 τ.μ., όπως είναι η απώλεια θερμότητας λόγω παλαιότητας των κουφωμάτων, καθώς και η παλαιότητα του υπάρχοντος λεβητοστασίου. Η πρόταση αφορά στην αντικατάσταση των κουφωμάτων, την αντικατάσταση των λεβήτων, καθώς και την εγκατάσταση συστήματος αυτοματισμού στο  λεβητοστ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)