Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης στο νομό μας



Ο Φαήλος Κρανιδιώτης
 επισκέφτηκε την Κρύα Βρύση και μίλησε σε εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κρύας Βρύσης

     Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο πνευματικό κέντρο της Κρύας Βρύσης η πολιτική ομιλία που διοργάνωση η ΔΗΜ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κρύας Βρύσης με ομιλητή τον Δικηγόρο Αθηνών, Πρόεδρο του Δικτύου 21 και μέλος της Ν.Δ. Φαήλο Κρανιδιώτη. Στην σχεδόν κατάμεστη αίθουσα του πνευματικού κέντρου ο γνωστός δικηγόρος, αρθρογράφος και ανεπίσημος συνεργάτης του Προέδρου της Ν.Δ. παρουσίασε με ιδιαίτερη γλαφυρότητα και αληθινή γλώσσα το θέμα ΄΄ Οι νέες κοινωνικές συνθήκες μετά το μνημόνιο ΄΄. Η πρωτοβουλία της Τ.Ο. να καλέσει ένα εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο του πολιτικού χώρου της Ν.Δ. ως ομιλητή πέτυχε απόλυτα εάν κρίνουμε από την προσέλευση του κόσμου αλλά και από την έκδηλη ικανοποίηση των υπευθύνων του κόμματος που βρέθηκαν στην εκδήλωση. Να σημειώσουμε ότι η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κρύας Βρύσης είχε πολλά χρόνια να διοργανώσει στην πόλη μας ανοιχτή πολιτική εκδήλωση και η επιτυχία αυτής δίνει τη δυνατότητα να προετοιμάσει και άλλη εκδήλωση μέσα στο τρέχοντα χρόνο με κάποιο άλλο επίκαιρο κοινωνικό θέμα. O Φαήλος Κρανιδιώτης μεταξύ άλλων είπε:
γενιά ανατράφηκε με πρότυπο το επιτυχημένο λαμόγιο. Αν το πρότυπο είχε έμβλημα, θα έγραφε: «άρπαξε να φας και κλέψε να’ χεις». Το εύκολο χρήμα που πλημμύρισε την χώρα και που όλοι ξεχνούσαν ότι θα έπρεπε μια μέρα να επιστραφεί, διέλυσε αξίες αιώνων. Ο επιτήδειος που τα κονομάει ασύλληπτος, έγινε αντικείμενο φθόνου. Η εργατικότητα, ο αληθινός μόχθος ήταν για τα κορόϊδα.
Έτσι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας έσπασε.
Η επιδρομή αυτή σε βάρος της Πατρίδας είχε και μια άλλη συνέπεια. Οι συμμορίες των επιτήδειων και οι επικοινωνιακοί τσιλιαδόροι τους στοχοποίησαν τον Πατριωτισμό.
Το πλέον φυσικό συναίσθημα, η αγάπη και πίστη στην Πατρίδα, τόσο φυσικό όσο και η αγάπη στους γονείς και τα παιδιά μας, στοχοποιήθηκε. Γιατί; Γιατί είναι η βάση της κοινωνικής ενότητας, της πίστης στους Νόμους. Μια κοινωνία απονευρωμένη, διχασμένη, σε σύγχυση, είναι πιο εύπλαστη και λιγότερο επικίνδυνη να σε πιάσει με την ουρά σου βουτηγμένη στο λάδι και να σε στήσει στον τοίχο. Ο άπατρις, ο μηδενιστής, δεν αντιστέκεται σε τίποτα.
Φίλοι και φίλες,
Τα δανεικά δεν είναι πλούτος.
Τα δανεικά δεν είναι αγύριστα. Τα δανεικά είναι δουλεία.
Το πρόβλημα μας δεν είναι απλά να βγούμε στις αγορές και να δανειστούμε με μικρότερο επιτόκιο.
Το είπα, το έγραψα και το ξαναλέω. Ακόμη κι αν τρελαθούν οι δανειστές μας και πουν «Έλληνες, σε ένδειξη τιμής για την προσφορά σας στην Ανθρωπότητα, σας χαρίζουμε και τα 350 δις που χρωστάτε. Κι επειδή είμαστε κιμπάρηδες, σας κάνουμε και δώρο άλλα 100 δις για την επανεκκίνηση της οικονομίας σας», ε, λοιπόν, ακόμη κι αν γινόταν αυτό, αν αφήσουμε αλώβητους τους μηχανισμούς της παρακμής, της διαπλοκής και της λεηλασίας, σε 5, 10 το πολύ χρόνια θα είμαστε πάλι εδώ που είμαστε τώρα.
Γιατί, το πρόβλημα της χώρας δεν είναι λογιστικό. Η Ιστορία κι η πολιτική δεν είναι μαθηματικά, όπου ένα κι ένα κάνουν δύο. Στην Ιστορία και την πολιτική ενίοτε ένα κι ένα κάνει δυόμιση ή εκατόν δυόμιση. Γιατί μπαίνει ο αστάθμητος κι υπερβατικός παράγοντας που λέγεται Άνθρωπος. Κι οι Άνθρωποι έχουν Ιδέες, Σύμβολα, Ήρωες, Φρόνημα, πράγματα πέρα και πάνω από το τεφτέρι του σαράφη. Πράγματα στο χώρο των Ιδεών που αλλάζουν δραματικά τον ρου της Ιστορίας.
Η πολιτική της κυβέρνησης του Μνημονίου και των εξαπτέρυγων της οδηγεί την κοινωνία σε ασφυξία. Με την πρωτότυπη κι απλή αριθμητική τους, «τόσα μου λείπουν, τόσο αυξάνω τους φόρους», διέλυσε και όποια παραγωγική δραστηριότητα απέμεινε.
Οι απειλές, οι εκβιασμοί κι κινδυνολογία συνέτριψαν το ηθικό των πολιτών, υπονόμευσαν αυτό που αποτελεί το 50 με 70% της αγοράς: την ψυχολογία. Κανείς δεν επενδύει. Κάθε εκβιαστικό τσιτάτο για τιτανικούς, γκρεμούς κλπ, προκάλεσε κύματα μαζικής φυγής κεφαλαίων.
Η συμπεριφορά τους αυτή, δεν είναι απλά φασιστοειδής, μικροπολιτικάντικη κι ανεύθυνη. Αγγίζει πλέον τα όρια της προδοσίας. Κι εξηούμαι. Πολλές φορές έχουμε προδοσία χωρίς προδότες. Γιατί η προδοσία μετριέται με το αποτέλεσμα. Κι ο Δημήτριος Ιωαννίδης θεωρούσε εαυτόν πατριώτη κι ότι με το πραξικόπημα στην Κύπρο θα έκανε την Ένωση. Τελικά όμως είδαμε το αποτέλεσμα.
Η κυβέρνηση και οι βοηθητικοί της είναι αυτοί που κατασυκοφάντησαν την χώρα και τον λαό, που κινδυνολογούν και σπέρνουν συνεχώς φήμες για χρεωκοπία.
Ποιός θα έρθει να επενδύσει σε μια χώρα που οι ίδιοι οι ταγοί της δημιουργούν ατμόσφαιρα επικείμενης κατάρρευσης;
Κι από την άλλη η μικρή και ημικατεχόμενη Κύπρος διακηρύσσει την ΑΟΖ της και συνάπτει στρατηγικές συμφωνίες με το Ισραήλ. Που προκαταβολικά, το Ισραήλ, αναγνωρίζει την δική μας ΑΟΖ αλλά ο πράσινος, εναλλακτικός, ταξιδιάρης Πρωθυπουργός μας χάσκει απέναντι στον Ερντογάν. Ή μήπως έχει κάνει κάποια προφορική προκαταρκτική συμφωνία αδράνειας της Ελλάδας στο θέμα και δεν μας το λέει;
Οι συνέπειες στην κοινωνία είναι δραματικές. Η διάλυση του παραγωγικού ιστού, η ραγδαία πτώση της κατανάλωσης, η ανεργία και η έλλειψη ρευστότητας οδηγούν τον κοινωνικό ιστό στα όρια του. Ένα κύμα νέας φτώχειας σαρώνει τις γειτονιές των πόλεων και των χωριών της Πατρίδας.
Η οικογένεια στην Ελλάδα, με την ενότητα και την αλληλεγγύη της, πάντοτε κάλυπτε τα κενά του κοινωνικού κράτους. Ο άνεργος, ο φοιτητής, η χωρισμένη μάνα, πάντα μπορούσαν να υπολογίζουν στην αλληλεγγύη της φαμίλιας τους. Στο τέλος πάντα υπήρχε το καταφύγιο του χωριού, ο μισθός ή η σύνταξη των γονιών, μπορούσαν να προσφέρουν ένα βοήθημα, λίγη στήριξη. Και βέβαια υπήρχε μια βαθιά ριζωμένη αισιοδοξία, μια καρτερία με ρίζες βαθιές στην Ιστορία και στην θρησκεία μας.
Σήμερα όμως ο πυρήνας, το βασικό κύτταρο του κοινωνικού ιστού βάλλεται. Θα υπάρξουν οικογένειες που οι περισσότεροι θα είναι άνεργοι κι αυυτοί που θα δουλεύουν, με τις νέες «ελαστικοποιημένες» μεθόδους, ίσα που θα επιβιώνουν οι ίδιοι. Έτσι πλήττεται η καρδιά της κοινωνικής συνοχής.











     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους όλοι σχεδόν οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες της Ν.Δ. του νομού, ενώ παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και πολιτικοί παράγοντες από γειτονικούς νομούς. Έτσι εκ μέρους του κόμματος το παρόν τους έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής της Ν.Δ. κ. Τράντης Χρήστος, ο Τομεάρχης Ν. Πέλλας κ. Μεσακάρης Βαγγέλης, ο Πρόεδρος και Γραμματέας  Ν.Ο.Δ.Ε. Πιερίας κ. Γιαλένιος Μάκης, και Παραλιάκος Φώντας αντίστοιχα, ο Πρόεδρος Ν.Ο.Δ.Ε. Πέλλας κ. Αργυρός Νίκος πολλά μέλη της Ν.Ο.Δ.Ε. Πέλλας και των ΔΗΜ.Τ.Ο. του νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθείας κ. Καραπαναγιωτίδης, οι Δήμαρχοι Πέλλας κ. Στάμκος, και Έδεσσας κ. Γιάννου, οι Πολιτευτές κ.κ. Τζαμτζής, Σταμενίτης, Αντωνίου, Νουσηκύρου, Φουντουκίδου, ο πρώην Δήμαρχος Γιαννιτσών κ. Βαμβίδης, ο πρώην Πρόεδρος της Ν.Ο.Δ.Ε. Πέλλας κ. Ταμπαζίδης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Πέλλας κ. Πασαλής, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου  Πέλλας κ.κ. Αιβαζίδης, Σικοβάρης, Καζαντζίδης, οι Αντιδήμαρχοι Έδεσσας κ. Γιώγας και κ. Κατσάρα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σκαπέρδας, Βασιλειάδης, Λαγομάτη, Παναγιωτίδης, Ανδρεάδης, Δεληγιαννίδης, Παπαδόπουλος ενώ γραπτό μήνυμα έστειλε ο βουλευτής του νομού κ. Καρασμάνης ο οποίος βρισκόταν σε αντίστοιχη κομματική εκδήλωση ως τομεάρχης Αγροτικού στην Βοιωτία
Την επόμενη ημέρα Κυριακή ο Φαήλος συνοδευόμενος από μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Κρύας Βρύσης επισκέφτηκαν το μνημείο του ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΓΡΑ στην Καρυδιά Εδέσσης καθώς και το χωριό Άγρα όπου απότησαν φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα Μακεδονομάχο. Στον ίδιο χώρο η ΔΗΜ.Τ.Ο. του πρόσφερε αναμνηστικά δώρα και ενημερωτικό υλικό του Δήμου και του νομού μας. Στην συνέχεια όλη η συνοδεία επισκέφτηκαν τα Λουτρά Πόζαρ όπου και ξεναγήθηκαν από τοπικά κομματικά μέλη της Αλμωπίας όπου στην συνέχεια γευμάτισαν. Αργά το απόγευμα αναχώρησε για την Αθήνα δίνοντας ραντεβού για μία εκ νέου επίσκεψη στην περιοχή μας σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)