Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Γώγος: «Έχει παρθεί η απόφαση για τα σχολεία» - Τι είπε για την Αττική, η πρόταση για κυκλοφορία με βάση... τον αριθμό ταυτότητας

Γώγος: «Έχει παρθεί η απόφαση για τα σχολεία» - Τι είπε για την Αττική, η πρόταση για κυκλοφορία με βάση... τον αριθμό ταυτότητας

Προβληματισμός επικρατεί στους ειδικούς για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, λίγες ώρες πριν την έκτακτη συνεδρίαση το απόγευμα. Αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων σύμφωνα με τον κ. Γώγο, τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων (Γυμνάσια και Λύκεια) μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές.

Ο Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Πέμπτης, τόνισε ότι υπάρχουν περιοχές της χώρας που επιδημιολογική εικόνα δείχνει να χειροτερεύει και μάλλον αυτή η πορεία θα συνεχιστεί, τονίζοντας ότι μέσα σε αυτές τις περιοχές είναι και η Αττική, με τον μεγαλύτερο προβληματισμό να υπάρχει για το κέντρο της Αθήνας, το Μενίδι και την Κηφισιά.

Όπως τόνισε, μια αύξηση των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη λόγω της κινητικότητας που προκλήθηκε από το άνοιγμα της αγοράς, ενώ αναφορικά με τα σχολεία, σημείωσε ότι είναι «ειλημμένη απόφαση» και πως έχει παρθεί η απόφαση να μην ανοίξουν τα λύκεια και τα γυμνάσια εάν αυξηθούν αρκετά τα κρούσματα σε περιοχές της χώρας.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια σε ορισμένες περιοχές και σε άλλες όχι, ο κ. Γώγος απάντησε πως αυτό μένει να αποφασιστεί. «Ωστόσο, εάν δεν ανοίξουν τα σχολεία της Αττικής, που έχουν σχεδόν τους μισούς μαθητές της χώρας, θα είναι μεγάλη η ανισομετρία στην πρόοδο των μαθημάτων σε σχέση με τα σχολεία που θα μείνουν ανοιχτά. Επομένως μια απόφαση για την Αττική θα συμπαρασύρει και την υπόλοιπη χώρα.

Η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης. 

Εξάλλου, ο κ. Γώγος επανέλαβε την μεγάλη πιθανότητα για τη λειτουργία μόνο του click away στα καταστήματα, υποστηρίζοντας πως αυτό θα μειώσει την κινητικότητα και άρα πιθανότατα θα φέρει αποτελέσματα.

Τέλος, ο καθηγητής εξέφρασε και την σκέψη του για κυκλοφορία με βάση τον... αριθμό ταυτότητας του καθενός (μονά, ζυγά), ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21