Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Κάηκαν σπίτια -Το φως της ημέρας αποκαλύπτει την έκταση της καταστροφής

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Κάηκαν σπίτια -Το φως της ημέρας αποκαλύπτει την έκταση της καταστροφής

 
Φωτιά σε δύο μέτωπα εκδηλώθηκε στη Νέα Μάκρη, αργά το βράδυ της Δευτέρας. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα, τόσο λόγω της έντασης των ανέμων, όσο και λόγω της μεγάλης καύσιμης ύλης στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι φλόγες να φτάσουν στις αυλές των σπιτιών και να απειληθούν περιουσίες.

Οι πληροφορίες λένε ότι έχουν καεί δύο σπίτια.

Με δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, υποστήριξε ότι έχει καεί τουλάχιστον ένα σπίτι και υπάρχουν πληροφορίες και για δεύτερο, ενώ κάποια ακόμα έχουν υποστεί ζημιές.

Η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα σήμερα Τρίτη, καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Η απογραφή, ωστόσο, των ζημιών θα γίνει μετά τον έλεγχο τη φωτιάς και από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ανάμεσα στους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους είναι και ο κ. Γιάννης Μπαβέλας, ο οποίος μίλησε στο Open: «Έχει κατέβει αρκετός κόσμος. Μένουμε ανάμεσα στις δύο εστίες. Ήταν άμεση και μεγάλη η κινητοποίηση. Μας ειδοποίησαν με τις ντουντούκες να εγκαταλείψουμε τα σπίτια» είπε.

«Οι κάτοικοι έχουν κατευθυνθεί προς την πλατεία και την παραλία. Οι φλόγες έχουν μπει και στα σπίτια. Έχουν καεί και σπίτια, όπως μας λένε άνθρωποι εδώ» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα, Βαγγέλης Κυπαρίσσης, μιλώντας στο Open, κάλεσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν και να μην παραμένουν στο σημείο.

Όπως είπε, από τη φωτιά υπάρχουν ζημιές, αλλά όχι σοβαρές. Πρόσθεσε ότι η εικόνα λίγο μετά τις 12:30 τα μεσάνυχτα ήταν καλύτερη, καθώς ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης.

Παράλληλα, ο κ. Κυπαρίσσης άφησε επίσης υπόνοιες εμπρησμού, λέγοντας ότι «και μόνο το γεγονός ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από τέσσερα διαφορετικά σημεία, βρωμάει».

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που από την πρώτη στιγμή μετέβη στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού με σκοπό την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, καθώς όπως αναφέρεται παραπάνω υπάρχουν υπόνοιες εμπρησμού. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)