Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Ο Ανδρουλάκης καταγγέλλει απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το Predator

 

Καταγγελία για απόπειρα παρακολούθησής του μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε μια πολύ σοβαρή υπόθεση που αρχίζει να ξετυλίγεται στη χώρα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς στον Άρειο Πάγο, ανακοίνωσε ότι έχει ενημερώσει με σχετικές επιστολές τους αρμόδιος επιτρόπους της Ε.Ε., Βέρα Γιούροβα και Ντιντιέ Ρέιντερς, την πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας Ιράτσε Πέρες, την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, αλλά και μέλη της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Pegasus και αντίστοιχου κατασκοπευτικού λογισμικού παρακολούθησης.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζουν ότι δεν επιχειρήθηκε απλώς η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του κόμματος, αλλά επιχειρήθηκε να θιγεί η πολιτική του δραστηριότητα. Καλούν, παράλληλα, κόμματα και θεσμικούς παράγοντες να ενώσουν τις φωνές τους για την υπόθεση αυτή.

Το περιστατικό, όπως αναφέρουν από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ. έγινε αντιληπτό στα τέλη Ιουνίου, όταν ο κ. Ανδρουλάκης έκανε χρήση της σχετικής υπηρεσίας ώστε να γίνει έλεγχος στη συσκευή του. Εκεί φάνηκε η παρουσία ύποπτου συνδέσμου, που συνδέεται με το περιβόητο λογισμικό παρακολούθησης Predator.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ. ακολούθησε το σχετικό πρωτόκολλο ώστε να πραγματοποιηθεί πιο λεπτομερής έλεγχος του κινητού του τηλεφώνου.

Αυτός αποκάλυψε ότι στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, λίγο πριν την έναρξη των εσωκομματικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε γραπτό μήνυμα στη συσκευή του το οποίο τον καλούσε να πατήσει ένα συγκεκριμένο σύνδεσμο, ο οποίος σύμφωνα με έκθεση του CitizensLab του Πανεπιστημίου του Τορόντο χρησιμοποιείται ως δόλωμα για την εγκατάστασή του λογισμικού παρακολουθήσεων Predator στο κινητό του στόχου.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά πηγές της Χαριλάου Τρικούπη: Το μήνυμα έγγραφε επακριβώς: "Να δούμε λίγο σοβαρά το θέμα φίλε, έχουμε να κερδίσουμε"  και ακολουθούσε ο σύνδεσμος, ο οποίος ήταν παραποίηση ιστοσελίδας η οποία υπάρχει και λειτουργεί κανονικά. Αν και το μήνυμα φαίνεται να διαβάστηκε μία ώρα  μετά τη λήψη του, το γεγονός ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν πάτησε ποτέ το λινκ, είναι αυτό που φαίνεται να τον γλύτωσε από τα χειρότερα. Υπήρξε δηλαδή απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, που αποτράπηκε χάρις την πρόνοια του κ. Ανδρουλάκη να μην ακολουθήσει το σύνδεσμο που θα παγίδευε το τηλέφωνό του. Σημειώνεται ότι στους 200 και πλέον ελέγχους κινητών Ευρωβουλευτών που έχουν διεξαχθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήταν η πρώτη περίπτωση που διαπιστώθηκε απόπειρα μόλυνσηςπροσωπικής τηλεφωνικής συσκευής. Τεχνικοί σύμβουλοι δεν αποκλείουν εξάλλου την ακρόαση με άλλα συστήματα που δεν αφήνουν ίχνη».

Πηγή: efsyn.gr

1 σχόλιο:

  1. Τώρα ξύπνησες ύπνε; Σύρε να κάνεις τη γλάστρα της συμμορίας των νεοχουντικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)