Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Συνάντηση αγροτών με κλιμάκιο υπουργών αύριο

 

Σε απόγνωση παραμένουν οι αγρότες για τη μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής των προϊόντων τους, που τα πωλούν σε πολύ χαμηλές τιμές αλλά φτάνουν σημαντικά ακριβότερα στο ράφι. Χθες μέλη φορέων και σωματείων προχώρησαν σε συγκέντρωση στο μπλόκο του Τυρνάβου και διέκοψαν συμβολικά το δρόμο Λάρισας - Κοζάνης. 

Όπως έγινε γνωστό, αύριο εκπρόσωποι αγροτών θα γίνουν δεκτοί από τους υπουργούς Επικρατείας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομίας και Ενέργειας. Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδα, δήλωσε ότι η συνάντηση είναι αποτέλεσμα του πανελλαδικά συντονισμένου αγώνα των αγροτών και ότι μόνο με τα τρακτέρ στους δρόμους μπορούν οι αγρότες να πιέσουν την κυβέρνηση για να λάβει μέτρα ενίσχυσής τους.

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, Στέλιος Τσικριτσής, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα των συναδέλφων του στην επαρχία Τυρνάβου καταγγέλλοντας ότι οι εμποροβιομήχανοι επέβαλαν χαμηλές τιμές και τονίζοντας ότι η καταστροφή μέρους της παραγωγής έχει οδηγήσει σε κατρακύλα το εισόδημά τους, το οποίο πρέπει να αναπληρωθεί.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για κατώτατες εγγυημένες τιμές, που θα ανταποκρίνονται στο κόστος και θα διασφαλίζουν αφενός ένα εισόδημα επιβίωσης και αφετέρου προσιτές τιμές στην κατανάλωση. 

Σημειώνεται πως οι συγκεντρωμένοι μάζεψαν βοήθεια για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία, ύστερα από κάλεσμα του μπλόκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)