Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Οι Γάλλοι δεν ξεχνούν και δεν υποχωρούν: Χιλιάδες στους δρόμους κατά του Μακρόν

 

 
Καμία διάθεση από συνδικάτα και πολίτες να κάνουν πίσω στον αγώνα κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του Γάλλου προέδρου.

Εν αναμονή της κρίσιμης απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας που θα κρίνει την τύχη της προκλητικής συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του Εμανουέλ Μακρόν που έβαλε φωτιά στη Γαλλία, συνδικάτα και πολίτες έστειλαν ακόμη ένα ηχηρό μήνυμα.

Περίπου ένα εκατομμύριο ξεχύθηκε για ακόμη μια ημέρα στους δρόμους της πρωτεύουσας, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, διατρανώνοντας πως «το όχι σημαίνει όχι» και προειδοποιώντας ότι δεν θα φύγουν από τους δρόμους εάν δεν καταργηθεί το νομοθετικό τερατούργημα του Γάλλου προέδρου.

Μόνο στο Παρίσι η συμμετοχή υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τις 400.000 με διαδηλωτές να μπλοκάρουν δρόμους και να περικυκλώνουν το κτίριο του Συνταγματικού Δικαστηρίου. 

«Ψάχνετε χρήματα για να χρηματοδοτήσετε τις συντάξεις; Να τα πάρετε από τους δισεκατομμυριούχους» διεμήνυσε το συνδικάτο των εργαζομένων στον σιδηρόδρομου, την ώρα που διαδηλωτές εισέβαλαν στα κεντρικά κτίρια του οίκου Louis Vuitton.

Σε Παρίσι, Ρεν και Ναντ υπήρξαν και σφοδρές συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, την ώρα που τα συνδικάτα απορρίπτουν το υποκριτικό κάλεσμα του Μακρόν για συζητήσεις και υπογραμμίζουν ότι κάτι τέτοιο θα συμβει μόνο εφόσον αποσυρθεί η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση.

Παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή στις διαδηλώσεις που συμπλήρωσαν τρεις μήνες είναι ελαφρώς μειωμένη, η κοινή γνώμη απορρίπτει κατά συντριπτική πλειοψηφία το συνταξιοδοτικό αυξάνοντας την πίεση προς τον Γάλλο πρόεδρο.

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό της κυβέρνησής του ακόμη περιμένουν από τον Μακρόν να αναλύσει το σχέδιο με το οποίο σκοπεύει να αποκλιμακώσει την κατάσταση.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)