Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Ανδρουλάκης: "Ναι" σε κυβέρνηση συνεργασίας με ισχυρό ποσοστό ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης 


Σε προεκλογικούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών. Σχολίασε σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών και αποκάλυψε πως ότι έχει κάνει πρόταση στην κ. Χρονοπούλου για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Τη θέση του ΠΑΣΟΚ υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας ανέπτυξε ο Νίκος Ανδρουλάκης, θέτοντας ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή του ένα ισχυρό ποσοστό στις κάλπες των επερχόμενων εκλογών.

«Εχω εκφραστεί υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. Προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ είναι ένα ισχυρό ποσοστό που θα μου δώσει τη δυνατότητα να διαπραγματευτώ τις πολιτικές μας προτεραιότητες» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε ταυτόχρονα τη θέση για συμμετοχή σε κυβέρνηση χωρίς πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν μπορεί να είναι σε πρωταγωνιστικές θέσεις, οι πρωταγωνιστές των μεγάλων προβλημάτων της χώρας» επεσήμανε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι «τα δύο αυτά πρόσωπα δεν αξίζει να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία».

«Στην Ελλάδα σήμερα έχουμε τον λαϊκισμό της γραβάτας που εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης και τον λαϊκισμό χωρίς γραβάτα που εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας» πρόσθεσε.

Στο συγκεκριμένο θέμα επέμεινε αρκετά επισημαίνοντας, σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του, ότι: «η σταθερότητα της χώρας έχει αναλογική ευθύνη. Όσο πιο ισχυρό ΠΑΣΟΚ, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ευθύνη μας. Δεν εμπιστεύομαι δύο πρόσωπα τα οποία χρεώνονται από τη μία τους αντιμνημονιακούς λαϊκισμούς και από την άλλη την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στο ερώτημα που του τέθηκε για τη θέση που έχει εκφράσει ο Αλέξης Τσίπρας υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, φέροντας ως παράδειγμα τη Γερμανία, είπε ότι «πριν κάποιους μήνες, ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας έλεγαν ότι οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία ήταν παράδειγμα προς αποφυγή».

Πρόταση στην Ελ. Χρονοπούλου για το Επικρατείας

Αναφορικά με την υπόθεση που αφορά την Ελένη Χρονοπούλου και την καταγγελία της σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, απάντησε πως «δεν είναι πια ένα πολιτικό θέμα, αλλά ένα κορυφαίο ηθικό ζήτημα».

Μίλησε για «αριστερούς, δικαιωματιστές α λα καρτ» και αναφέρθηκε στην «επίθεση ενός διαδικτυακού παρακράτους, το οποίο δεν είναι μόνο προνόμιο του κ. Τσίπρα, αλλά και του κ. Μητσοτάκη».

Επισήμανε, δε, πως ήδη είχε κάνει πρόταση στην κ. Χρονοπούλου για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, πολύ πριν την υπόθεση.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)