Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Ένας νεκρός και 12 τραυματίες - Σε σοβαρή κατάσταση οι 4

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Ένας νεκρός και 12 τραυματίες - Σε σοβαρή κατάσταση οι 4
 
 
 
Ο νεότερος απολογισμός από την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα. Πότε είχε κλείσει.
Αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών που ανασύρονται από το τμήμα της μεγάλης περιμετρικής της Πάτρας, που κατέρρευσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι τώρα, οι πυροσβέστες, που μετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, έχουν ανασύρει κάτω από τα συντρίμμια έναν νεκρό και 12 τραυματίες.

Έξι από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και άλλοι έξι στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας».

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο έσπευσαν 35 Πυροσβέστες με 12 οχήματα και στελέχη της 6ης ΕΜΑΚ.

Παράλληλα, από την Αθήνα σπεύδουν στελέχη της 1ης και 5ης ΕΜΑΚ.


Η γέφυρα ήταν κλειστή από την Πέμπτη 20/7 για κατεδάφιση.

Γεφυρα, Πατρα

Γεφυρα, Πατρα

Γεφυρα, Πατρα

Οι δίδυμες γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών και παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης άρχισαν το 2021 για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής. Πρόκειται για έργο της παραχωρησιούχου Ολυμπίας Οδού.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ζητήσει ενημέρωση από το Yπουργείο Υποδομών και την παραχωρησιούχο» αναφέρει σε μία πρώτη ενημέρωση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ στην Πάτρα βρίσκεται και η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου. Αναμένεται να ακολουθήσει σύσκεψη.

To EKAB, στη γέφυρα που κατέρρευσε στα Μποζαΐτικα Πατρών, επιχειρεί με πέντε ασθενοφόρα και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα στο σημείο. Το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Προς το παρόν, έχουν διακομισθεί 4 άτομα, εκ των οποίων το ένα χωρίς αισθήσεις, στο ΠΓΝΠ στο Ρίο και 1 άτομο στο Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται.


Ακόμα, όπως μετέδωσε το OPEN, στο σημείο επικρατεί και πολύ μεγάλη αναστάτωση από τους συγγενείς των θυμάτων που διαμαρτύρονται για παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Για τον λόγο αυτό στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να περιορίσουν το πλήθος.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρεία παράκαμψη των Πατρών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και διενεργούνται εκτροπές στον κόμβο Εγλυκαδας. Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Διοδώρου στην Πάτρα.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες

Πάτρα, Γέφυρα

Πάτρα, Γέφυρα

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)